Кадети протутњали кроз Крагујевац

12

Кадетска селекција Црвене звезде је славила у Крагујевцу против домаћег Радничког 1923 убедљивим резултатом 2:5 у 24. колу домаћег првенства. У редовима Слађана Николића се истакао Стефан Младеновски са два гола, док су по једном погађали Ђорђе Ранковић, Алекса Дамјановић и Андреј Павловић, а по асистенцију су уписали Булатовић и Ранковић.

Раднички 1923 – Црвена звезда 2:5 (0:3)

Стадион: „Чика Дача, вештачка трава“.

Судија: Љубиша Борисављевић.

Стрелци: Ђаловић у 59. и Шеховић у 76. минуту за Раднички 1923, а Ранковић у 4, Младеновски у 19. и 54, Дамјановић у 39. и Павловић у 48. минуту за Црвену звезду.

Раднички 1923: Миловановић, Славковић, Костић, Митић (од 53. Јелић), Ђаловић, Пушичић, Шеховић, Милановић, Конатар (од 46. Букелић), Перовић (од 40. Цветковић), Милетић (од 53. Лукић).

Црвена звезда: Бекоња, Булатовић, Рогановић (од 55. Цветковић), Павловић, Ристовски, Манојловић, Василић (од 66. Бубања), Ранковић (од 66. Костов), Ђорђевић (од 46. Кнежевић), Младеновски, Дамјановић (од 46. Столић).

На препознатљив начин су изабраници Слађана Николића отворили утакмицу, с обзиром на то да су повели већ у четвртом минуту, када је Ђорђе Ранковић из слободног ударца са двадесетак метара затресао мрежу домаћина. Црвена звезда је дуплирала предност у 19. минуту. Тада је Булатовић пробио по десном боку и добрим центаршутом пронашао Стефана Младеновског на другој стативи, који је након лепог пријема матирао Миловановића. У 39. минуту, Звезда је повела са 3:0 преко Алексе Дамјановића, који је искористио грешку последње линије Радничког, предриблао чувара мреже и „ушетао“ се у гол.

У истом ритму су наставили црвено-бели и у другом полувремену, те смо нови погодак видели већ у 48. минуту. Мајстор за прекиде – Ранковић је извео идеалан корнер и погодио Андреја Павловића, који је на другој стативи сјајно реаговао и спровео лопту у мрежу. На нови гол Звезде се чекало свега шест минута. Кренули су тада у контранапад пулени Слађана Николића преко резервисте – Кнежевића, који је упослио Столића, а након добре реакције последње линије домаћина, на лопту је натрчао Стефан Младеновски и дошао до свог новог поготка на мечу. У 59. минуту је Ђаловић постигао први гол за своју екипу, док је Шеховић у 76. минуту поставио коначан резултат 2:5.

Црвена звезда је тако убедљивом победом на гостовању направила добру увертиру за вечити дерби, који је на програму 2. маја на нашем терену.

Претходни текстУ сусрет противнику – Војводина
Следећи текстЗвездин подмладак на Џудо кидс тренинг кампу у Загребу