Омладинци убедљиви против Радничког

15

Јуниори Црвене звезде су савладали Раднички у Крагујевцу са 1:4 у оквиру 24. кола Омладинске лиге Србије. Мрежу домаћина је начео Андреј Петровић након 15 минута игре. Предност је дуплирао Новак Гојков у 21. минуту, док је на три гола предности повисио Дарије Маркочевић 60 секунди касније, а коначан резултат је поставио Алекса Цветковић у 85. минуту утакмице.

Раднички 1923 – Црвена звезда 1:4 (0:3)

Стадион: „Чика Дача, вештачка трава“.

Судија: Александар Вукадиновић.

Стрелци: Ракићевић у 58. минуту за Раднички, Петровић у 15, Гојков у 21, Маркочевић у 22. и Цветковић у 85. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Маркочевић, Гудељ, Кривокапић (Црвена звезда).

Раднички 1923: Недовић,Чорбић, Пантовић, Танасијевић, Радојковић,Илић (од 85. Косановић) , Ракићевић (од 85. Маринковић), Томић,Ђоровић (од 65. Арсенијевић), Димитријевић (од 65. Јовановић), Ристић.

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија (од 46. Мирановић), Милосављевић (од 46. Кривокапић), Видојевић, Бубања, Лечић (од 46. Лечић), Петровић, Цветковић, Гојков, Вукојевић, Маркочевић (од 54. Теофиловић).

Одлучно су кренули изабраници Ненада Милијаша у овај дуел, не остављајући противнику много простора за било какву озбиљнију акцију. Мало је фалило да у осмом минуту дође до промене резултата, Бубања је сјајно шутирао из слободног ударца, лопта је закачила живи зид, а потом завршила мало поред гола домаћих. Лечић је шест минута касније упутио центаршут, а Бубања је дошао до добре позиције за ударац, али га је дефанзивац Крагујевчана срушио, те главном судији Вукадиновићу није остало ништа друго него да покаже на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне је био Петровић, који је довео Звезду у вођство од 15. минута.

О каквом играчу је реч Гојков је показао у 21. минуту фантастичном соло акцијом коју је крунисао поготком. Звездин крилни нападач је ушао у средину терена, прошао пар играча домаћег тима и са ивице шеснаестерца матирао немоћног Недовића. Само 60 секунди касније је Маркочевић искористио хируршки прецизно додавање Бубање и повисио резултат на убедљивих 3:0. Трећи погодак у мрежи није зауставио Милијашеве пулене који су желели гол више, те су константим претњама, противника сабили на његову половину без изгледних прилика да се игра пресели на другу страну терена. Имали су среће фудбалери Радничког, јер је Звезда преко Милосављевића, односно Вукојевића могла до још веће предности, али је њихове покушаје зауставио чувар мреже Крагујевчана. Одлично су комбиновали стрелци другог и трећег гола у казненом простору, али је недостајала завршница, те је корнер био највише што су могли да добију Звездини омладинци из те акције.

Друго полувреме није донело озбиљније промене што се дешавања на терену тиче. Наставили су са ултра офанзивом омладинци Звезде, а прилику за погодак је имао Цветковић, међутим његов покушај са дистанце је завршио мало изнад пречке гола који је чувао Недовић. Тренутак непажње и успаваност задње линије црвено-белих је искористио Ракићевић и смањио резултат у 58. минуту утакмице. Брзо су наши јуниори консолидовали своје реове и поново заиграли много офанзивније. Праву мајсторију Цветковића смо видели у 85. минуту сусрета. Кривокапић је одлично повукао лопту са десног бока према казненом простру и одложио додавање за талентованог везног играча, а момак рођен у Лесковцу је шутирао унутрашним делом копачке у уз доста осећаја и прецизности погодио сам угао гола за коначних 1:4.

Одличну шансу је имао Гојков, али је опасност отклонио један од дефанзиваца домаћег тима. Смањили су темпо наши омладинци, свесни да су ставили тачку на овај сусрет, а да их за само пет дана очекује вечити дерби у наредном колу. Вукојевић је сјајно протутњао по левој страни у последњим минутима утакмице, али је његов ударац зауставио чувар мреже Радничког.

Претходни текстСпецијалне плакете шампионској генерацији одбојкаша из 1974. године
Следећи текстШекуларац и Зубарев одушевили Европу