Црвено-беле су у финалу плеј-офа Суперлиге!

84

Рукометашице Црвене звезде оствариле су победу и у реваншу полуфинала плеј-офа Супер рукометне лиге Србије против Медицинара у Шапцу резултатом 27:35 (10:19) и тако се пласирале у финале.

Црвено-беле су у првом мечу у Београду биле убедљиве и славиле са 41:23. Ипак, нису се опустиле и максимално фокусирано су ушле и у реванш меч и још једном  су оправдале улогу фаворита.

Од почетка меча Звездине рукометашице су предвођене Александром Стаменић и Саром Гаровић диктирале темпо и имале иницијативу. У последњих десет минута првог полувремена су ушле са вођством од 14:10 и до краја овог периода игре нису дозволиле домаћину да дође до поготка, а за Звезду су се редом у листу стрелаца уписивале Стаменић, Величковић, Манчић, Симић и Гаровић и на одмор су отишле са предношћу од 19:10.

Наставила је наша екипа где је стала. Разиграле су се и остале рукометашице Црвене звезде, посебно Величковићева. Стигле су црвено-беле и до двоцифреног вођства и потом су рутински привели меч крају и славили су улазак у финале победом од 35:27.

Најефикаснија на мечу била је Теодора Величковић са 10 голова, док је Александра Стаменић постигла 9, а Сара Гаровић 5 погодака.

Рукометашице Црвене звезде у финалу плеј-офа Суперлиге играће против Железничара из Инђије који је у два меча био бољи од Јагодине. Први меч на програму је 11. маја.

МЕДИЦИНАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 27:35 (10:19)

Шабац – Дворана: ХС Зорка. Гледалаца: 350. Судије: Лука Петровић и Јован Цветковић. Искључења: Медицинар 10, Црвена звезда 14 минута. Седмерци: Медицинар 10(7), Црвена звезда 6(5).

МЕДИЦИНАР: Јовановић 6(1), Лукић, Радић 2, А.Васић 9(3), Гезовић, Т.Васић 2, Цвејић, Цвијановић, Благојевић 5(3), Стевић, Драгосављевић, Мандић, Ракић 3, Вуксановић. Тренер: Ненад Тешић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 9(4), Мајкић 2, Савић 1, Ристић, Глушица, Петковић, Видић 1, Стаменковић 3, Аћимовић, Симић 3, Качаревић, Величковић 10(1), Манчић 1, Ранчић, Гаровић 5. Тренер: Саша Бошковић.

Претходни текстЦрвено-беле потпиле Таш, Јована Радоњић предводила Звезду до финала
Следећи текстЈуниори Црвене звезде у финалу државног првенства!