У сусрет полуфиналу Купа Србије

9

Црвена звезда у среду од 19 часова дочекује Партизан у оквиру полуфинала Купа Србије. Изабраници Владана Милојевића имају јасан циљ пред собом, а то је одбрана “дупле круне”!

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

До сада смо се са екипом из Хумске састали 173 пута у првенственим дуелима и из тих сусрета имамо позитиван скор. Црвено-бели су победили на 68 мечева уз чак 240 постигнутих голова, 57 пута до сада се дуел завршио нерешеним исходом, а 48 пута је славио вечити ривал.

Када су у питању куп дуели вечити ривали су се састали 40 пута. Звезда је славила на 21 утакмици, без победника је одиграно пет мечева, док је Партизан тријумфовао на 14 дуела. Гол разлика је и овде на нашој страни и износи 59:50. Последњи дуел у оквиру Купа Србије је одигран 26. маја 2022. године, када смо победом у финалу од 2:1 освојили признање освајача најмасовнијег такмичења у нашој земљи.

Последњи дуел између Црвене звезде и Партизана је одигран 20. априла ове године у оквиру првог кола плеј-офа домаћег шампионата, а меч је завршен тријумфов изабраника Владана Милојевића са 3:2. Стрелци за наш клуб су били Гелор Канга, Шериф Ендиаје и Александар Катаи.

Занимљив податак представља да ће црвено и црно-бели одиграти две утакмице у размаку од четири дана први пут у историји постојања вечитих.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за полуфинале Купа Србије су доступне ОНЛАЈН, као и на благајни стадиона. Радно време на шалтерима Маракане је сваког дана од 10 до 17 часова.

Директан пренос утакмице финала Купа Србије вечитог можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 Премиум са почетком од 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

Програм на Звезда ТВ је доступан пре почетка утакмице путем нашег студијског програма уочи меча.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда се налази на првој позицији са освојених 80 бодова и тренутно има низ од седам везаних победа у лиги. Од старта такмичарске године смо славили на 26 дуела, два пута ремизирали и доживели три пораза, уз гол разлику 80:24. Иза нас је 173. вечити дерби из ког смо изашли као победници резултатом 3:2, па тако изабраници Владана Милојевића пуни самопоуздања настављају одбрану дупле круне. До сада смо у Купу Србије елиминисали Трајал (6:0), Раднички из Ниша (5:0) и ОФК Вршац (3:0).

Вечити ривал тренутно заузима другу позицију са 10 бодова мање од наше екипе, укупно 70 освојених поена. Партизан је у досадашњем делу сезоне остварио 22 победе, четири пута одиграо нерешено и претрпео пет пораза у мечевима националног првенства. Гол разлика износи 68:38. У претходном колу изабраници Игора Дуљаја су изгубили од нашег клуба са 3:2 и тренутно имају два везана негативна резултата у Суперлиги. Са друге стране, Партизан је у националном купу савладао Јединство (0:1), Графичар (1:1, 5:4 пен.) и Вождовац (1:1, 4:3 пен.).

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Партизан наступа у систему игре 4-2-3-1. На голу је прва опција Александар Јовановић, некадашњи голман Радничког из Ниша, док је његова замена Милош Крунић. На месту десног бека дејствује Аранђел Стојковић, који је највише познат из периода док је носио дрес Војводине, а са контра стране крај леве аут линије делује Никола Антић. Штоперски тандем чине капитен Светозар Марковић и Бојан Ковачевић. Тројком у везном реду командује десетка тима – Бибарс Натхо, најбољи асистент тима, а поред њега је за креацију задужен Норвежанин – Гајас Захид, док је Леонард Овусу претежно задужен за дефанзивне задатке на средини терена. Као десни бочни нападач поверење од првог минута добија Ксандер Северина, док је на другој страни Алдо Калулу, а требало би истаћи и репрезентативца Јужне Кореје – Гоха, који повремено добија улогу стартера. Место класичног центарфора је резервисано за Бразилца – Матеуса Салдању, али је услед повреде нападача најистуренији у екипи Самед Баждар. Опције са клупе су Белгијанац – Нејтан де Медина, Александар Шћекић, Матеја Стјепановић, Франк Кануте, Денил Кастиљо, Немања Николић…

СУДИЈЕ УТАКМИЦЕ:

Главни судија: Милош Милановић.
Први помоћник: Милан Пашајлић.
Други помоћник: Новак Новаковић.
Четврти судија: Милан Илић.
Делегат: Мирослав Стојановић.
ВАР: Милан Стефановић.
АВАР: Александар Живковић.

ДРУГИ ПОЛУФИНАЛНИ ПАР:

Среда:
16:00 Раднички 1923 – Војводина

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Гордићева рампа
Следећи текстМилојевић: Надам се доброј утакмици, посети, као и освајању Купа Србије