Катаи најбољи стрелац вечитих дербија у 21. веку!

22

Поготком у 173. историјском сусрету против вечитог ривала, Александар Катаи се нашао на коти од пет голова у првенству када је реч о највећој утакмици српског фудбала, што га чини најбољим стрелцем вечитих дербија у 21. веку.

Конкретно, Пјановић је постигао четири гола у вечитим дербијима, али је свој низ започео у прошлом веку, као и још двојица фудбалера црно-белих, који су такође сада на листи стрелаца иза Магика.

Катаи, који је погађао на 149, 163, 165, 166. и 173. дербију се тако са пет погодака на вечној листи стрелаца изједначио са Дулетом Савићем. Савић је погађао на четири дербија, с тим да је на 64. уписао два гола. Звездин офанзивац сада јури Ивана Топлака (6), Зорана Филиповића (7), Косту Томашевића (8), те најефикасније – Драгана Џајића и Бору Костића који су се девет пута уписали у стрелце у првенственим дербијима.

Не треба изоставити чињеницу да је Катаи два пута погађао и у Купу Србије када је реч о мечевима са црно-белима, што га додатно помера горе на вечној листи стрелаца.

Интересантно је да је први гол у вечитим дербијима, Катаи постигао још 12. септембра 2015. године, а да је у другом мандату додатно потврдио култни статус код звездаша. Када је реч о такмичарским утакмицама, Катаи је на 112 голова, и заузима осмо место на вечној листи стрелаца. Следећи је Панчев, а Катаија од престизања легендарног центарфора дели још пет погодака.

Претходни текстСтаменић: Важна победа, навијачи су феноменални
Следећи текстЕндиајевих 3 од 3 за историју