Милојевић: Дерби има посебну драж, за нас је сутрашња утакмица најбитнија

12

Шеф стручног штаба нашег клуба – Владан Милојевић је изнео очекивања пред 173. вечити дерби.

Почиње такмичење у плеј-офу. Играчима сам рекао пред утакмицу са Железничаром, која је била последња у регуларном делу првенства, да улазимо у фазу „мини“ првенства. Пред нама је седам утакмица, у оптицају је 21 бод. Мислим да сасвим очекивано, играју најбоље екипе, које су избориле пласман у плеј-оф. Честитам им на томе. Имаћемо доста тешких утакмица, дерби мечева. Отварамо са утакмицом против Партизана, али мислим да ће и преостали мечеви бити пођеднако тешки. Вечити дерби је оно што фудбалску јавност највише интересује. Пре мало више од месец дана били смо у другачијој ситуацији, али мислим да као што тада није било, ни сада нема никаквих тајни између нас. Дерби је празник фудбала. Надам се да ће обе екипе моћи да понове игру, коју су приказале у 172. вечитом дербију. У којој ће мери то успети и нама и њима, видећемо сутра после утакмице – истакао је Владан Милојевић.

Стратег црвено-белих истиче да је фокус на 173. вечитом дербију.

– Играмо три различита такмичења. Имамо једно које које смо завршили, а реч је о регуларном делу првенства. Друго је „мини“ лига у плеј-офу и треће, али доста битно такмичење – Куп Србије. За мене је увек свака наредна утакмица најбитнија, као и сваки наредни тренинг. Размишљам искључиво у том правцу. Што се тиче играчког кадра имамо неких проблема и недоумица. Видећемо данас после тренинга и разговора са доктором, као и мојим стручним штабом у ком саставу ћемо изаћи сутра.

Истакао је Милојевић да ће фудбалери Звезде покушати да се кроз приказану лепу игру изборе за тријумф.

– Једно је шта се ради, а друго шта се види. Ми радимо и спремамо утакмицу на озбиљан начин. Фудбал не играмо сами. Овде имате и противника, некога ко такође спрема утакмицу и анализира. Партизан је велики клуб. Раде професионално, данас се више нико не ослања на импровизацију. Некада је немогуће спровести у дело план који имате. Зато што у том тренутку може да се деси да наспрам себе имате противника који је у том моменту бољи, надахнутији, има дан, а ви га немате. То су све неке нијансе, које утичу на утисак утакмице и на то да ли је било добро или не. Фудбал је можда једини спорт где се резултат везује за игру. У кошарци тога нема, уколико сте победили, победилии сте, нико вам не прича да ли сте играли добро или не. То је драж фудбала. Ми се трудимо да имамо позитиван резултат, за то се игра и то је најбитније. Са друге стране бисмо волели да буде и лепа игра. Уколико бисмо то могли да спојимо, то би било најидеалније, али нешто ипак зависи и од противника. Трудимо се да то остваримо, а да ли ћемо успети и у којој мери, то ћемо видети сутра.

Шеф стручног штаба нашег тима је истакао да није прикладно говорити о улози фаворита.

– Никад нисам рекао да је моја екипа фаворит. То је нешто о чему разговарају новинари и навијачи, што је нормално и природно. Крећемо такмичење у плеј-офу, имамо 21 бод у оптицају, као и остале екипе. Сутра је почетак једног „мини“ такмичења. Оно што је било ме више не интересује. Нама су мисли у овом тренутку усмерене само на завршницу првенства. Што се улоге фаворита тиче, није прикладно причати о томе, без обзира да ли је реч о дербију или некој другој утакмици. Од мене то нећете чути. Без обзира на ком месту је екипа на табели, када утакмица почне, резултат је 0:0.

Свесни су црвено-бели значаја утакмице.

– Дерби има посебну драж, као засебно такмичење. На крају изгледа да нека екипа када освоји титулу, а није победила Партизан или неки други тим, да је Партизан или било који тим, бољи од освајача титуле. То није тачно. Не улазим у све то. Имамо спортски, прави притисак. Играмо против вечитог ривала, екипе коју увек поштујемо. На нама је да се припремимо и фокусирамо на меч. Знамо који је улог и желим да имплементирамо оно што радимо на тренингу.

Говорио је Милојевић о шефу стручног штаба вечитог ривала – Игору Дуљају.

– Нисам пратио дешавања последњих дана. Не сачињава једну екипу само шеф стручног штаба. Партизан има озбиљан стручни штаб. Момци свакодневно вредно раде и имају комуникацију. У мојој каријери се исто догађало, о томе ни не размишљам. Њихова је ствар како ће комуницирати, све је то легитимно и не бих више коментарисао ту тему.

Говорио је искусни стратег о конференцији за медије након претходног 172. вечитог дербија.

– Оно што сам рекао тада, стојим при томе. Ми смо неко ко треба да се фокусира на нашу игру, то је најбитније. Прошли пут сам рекао оно што сам искрено мислио. Сматрам да има доста ту злонамерности, да нема праве истине. Не бих да се враћам на то. Надам се да ће сутрашњи дерби да опрадва драж фудбалске игре у Србији.

Истиче стратег Милојевић да је фокусиран само на припрему сутрашње утакмице.

– Не видимо шта други тренери раде са стране. Генерално сам фокусиран на игру моје екипе. Не знам колико ће изостанак нешто пореметити. Не пратим статистику. Битно ми је да смо утакмицу припремали на најбољи могући начин. Видећемо да ли ће то бити довољно и како ће изгледати сутра.

На питање да ли ће победа у 173. вечитом дербију значити да Црвена звезда осваја титулу, шеф стручног штаба нашег клуба је одговорио кратко.

– Не значи.

Павле Илић ће судити предстојећи дуел црвено и црно-белих.

– Не бавим се тиме. Постоји пуно поверење у Фудбалски савез Србије. Много тога је неправедно према судијама. Живи су људи као и ми. Некад се наше грешке много мање виде, али су они у фокусу. Мислим да у овом тренутку светла не треба да буду уперена према судији, већ га треба растеретити да дели правду исправно. Када се о томе прича из недеље у недељу буде ружно. Лично имам поверење у све арбитре. Они су наши, какви су такви су, за нас су најбољи. Као што су и играчи које имамо, терени и тренери. Имали бисмо много више бенефита када бисмо давали подршку, него у ситуцијама када само критикујемо. Мислим да смо у овом тренутку процентуално много више негативни него позитивни. Не само по питању поменутих ствари, него по питању многих.

Још једном се Владан Милојевић осврнуо на чињеницу да ће два вечита дербија играти у само четири дана размака.

За нас је сутрашња утакмица најбитнија. Почињемо плеј-оф, очекује нас густ распоред. Имамо полуфинале Купа Србије, па се мечеви опет играју у недељу, а затим и у среду, са најбољим екипама које су се избориле за врх табеле. Сваки дуел ће бити тежак, а у овом тренутку размишљамо само о 173. вечитом дербију – закључио је Милојевић.

Претходни текстУ сусрет 173. вечитом дербију
Следећи текстШампионски савети злата вредни