Дружење спортиста Специјалне Олимпијаде Србије и првотимаца црвено-белих у Арени

13

Овог викенда је одржана завршна тренинг радионица са нашим другарима из Специјалне Олимпијаде. КК Црвена звезда Меридианбет, дугогодишњи партнер Евролиге и овогодишњег пројекта “Together We Grow”, организовао је тренинг у Арени који ће спортисти Специјалне Олимпијаде Србије дуго памтити. Уједно ово је било и завршно дружење на терену у оквиру програма “Заједно растемо”.

На паркету на којем наши првотимци воде борбу на највећој сцени, спортисти Специјалне Олимпијаде Србије остварили су један од својих снова – први пут су одрадили цео тренинг у Београдској Арени.

Међутим, није то била једина радост младих спортиста. Пред крај тренинга су им се придружили и наши првотимци, као и читав стручни штаб што је додатно усрећило све присутне. Уследио је заједнички поздрав свих присутних на центру терена, као и фотографисање, а потом су и сви учесници добили поклоне.

Није случајно да су спортисти Специјалне Олимпијаде Србије сложно изјавили да им је ова субота најсрећнији дан у животу, што само потврђује успех свега што радимо заједно и успех самог пројекта.

Изузетно смо задовољни и поносни десетом реализованом акцијом између КК Црвена звезда и Специјалне Олимпијаде Србије у оквиру друштвено-одговорног програма Евролиге „ONE TEAM“. Ове године смо били присутни током целе евролигашке сезоне кроз разне тренинге и акције и то је доста значило нашим спортистима за напредак на свим пољима. Захвалио бих се свима у Клубу, нашем амбасадору Стефану Лазаревићу и партнеру ИДЕА који је учествовао у програму “Заједно растемо”. Свим срцем смо уз црвено-беле у наставку сезоне и борби за трофеје и са нестрпљењем чекамо ново дружење! – истакао је Саша Станојевић директор Специјалне Олимпијаде Србије.

Амбасадор пројекта наш Стефан Лазаревић је додао: – Увек је лепо када видите осмех и радост на лицима спортиста Специјалне Олимпијаде Србије. Као један од амбасадора овог пројекта, морам признати да сам изузетно поносан на све што смо урадили ове сезоне и заиста ми је драго да смо успели да усрећимо наше велике пријатеље и да покажемо да заједно растемо и шта све можемо! Ови момци и девојке су и нама пример и мотивишу нас да будемо бољи, јер је њихов став и енергија нешто што свима може бити пример и модел понашања!

Подсећамо, дресови у којима су наши првотимци играли утакмицу против Олимпијакоса, а који су имали посебан беџ на себи у част 50 година од освајања првог и за сада јединог европског трофеја КК Црвена звезда, су дати на аукцију, а сва прикупљена средства биће донирана Специјалној Олимпијади Србије.

Тренинг одржан у суботу није био још само један у низу – био је то симбол заједништва, снаге воље и безграничне љубави. КК Црвена звезда Меридианбет је још једном доказао да није само клуб, већ породица са свима који деле исте вредности.

Уједињени у намери да заједно растемо, сањамо и остварујемо снове, настављамо пут ка светлој будућности, где је спорт мост који нас повезује!

Претходни текстКарте за 173. вечити дерби у слободној продаји од недеље – 14. априла
Следећи текстМарина Вонг – “six stars medal“ маратонка