Црвено-бели путују у Сплит (недеља, 18)

17

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет путују током поподнева у Сплит где их у недељу очекује меч последњег 26.кола регуларног дела АБА лиге.

Црвено бели су у понедељак убедљиво савладали СЦ Дерби и тако и математички осигурали прво место и предност домаћег терена у доигравању које стартује наредног викенда.

Утакмица са Сплитом игра се од 18 часова у дворани Мале Грипе у Сплиту. Без обзира што ће тим бити некомплетан и без такмичарског мотива јер је циљ остварен, тренер Јанис Сферопулос жели максимум од екипе:

– Играмо утакмицу последњег кола и без обзира што смо и математички осигурали прво место на табели, желимо још једну победу. Наш противник је атлетски одлична екипа, лопта им се добро креће у нападу и могу да поентирају и изнутра и са спољних позиција. Увек, као прво напомињем да је изузетно важно да контролишемо ритам утакмице како би дошли до победе.

Дејан Давидовац: – Екипа Сплита је једно од пријатних изненадјења ове сезоне, одиграли су добру сезону са неколико изванредних утакмица у којима су показали свој потенцијал и квалитет. Играју прилично брзо, могу да поентирају са свих позиција. Ми немамо такмичарски императив, али желимо победу јер се тако гради добра атмосфера и ритам пред плеј оф који следи ускоро.

Црвено бели се након утакмице одмах враћају у Београд, јер им већ у четвртак следи меч последњег 34. кола Евролиге са Анадолу Ефесом, па онда и старт доигравања у АБА лиги.

Претходни текстКадети дисциплином до савршенства
Следећи текстУспешан наступ Звездиних рвача у Сарајеву