Томашевићева десета на свету са штафетом Србије

18

Светско првенство у кросу одржало се у главног граду Србије, а домаћа публика имала је прилике да ужива у наступина елитних дугопругаша. Атлетичарке Црвене звезде, Наталија Грујић и Јана Рајић, наступиле су у јуниорској конкуренцији, док је Милица Томашевић наступила у тиму штафете Србије на 4×2000 метара.

Зацртани циљ штафета је и испунила, нашла се међу десет најбољих на свету. Милица Томашевић била је друга имена у трци на 4×2000 метара. Најбоља јуниорка Црвене звезде оправдала је очекивања селектора и сјајно истрчала своју деоницу. Национални рекорд тим је поставио са истрчаних 25:31 минута.

У трци најбољих јуниорки света, Наталија Грујић заузела је 66. место. Три круга трасе са препрекама истрчала је за 23:37 минута.

Нажалост за Јану Рајић нагли скок температуре и изазован полигон са препрекама у виду блата, пластова сена, узбрдица и наглих кривина били су прејаки да заврши трку.

Било је јако узбудљиво и поносно гледати Звездаше како дебитују на светској сцени, желимо им да се и у наредним издањима такмиче.

Претходни текстАприл отворен победом у дербију
Следећи текстИза југа Маракане – Нови трофеј Звездине најмлађе генерације