Звезда угостила децу из Удружења за помоћ особама са аутизмом

12

Црвена звезда је поводом обележавања Светског дана борбе против аутизма угостила децу са поремећајем аутистичног спектра на мечу домаћег шампионата против екипе ИМТ на стадиону “Рајко Митић”.

Гости нашег клуба су дан након 2. априла, када се обележава Светски дан борбе против аутизма, били корисници Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом.

Малишани су пре почетка утакмице посетили Музеј стадиона “Рајко Митић”, где им је симболичне поклоне уручио председник клуба – Светозар Мијаиловић, а потом су уживо посматрали меч са екипом ИМТ на Маракани и тријумф црвено-белих.

Пошто су деца оболела од аутизма веома сензитивна, а у спречавању нежељених последица, наш клуб ће поново бити домаћин малишанима на неком од предстојећих тренинга. Том приликом ће имати могућност да упознају своје идоле и направе многобројне фотографије за успомене.

Светски дан борбе против аутизма се традиционално обележава 2. априла сваке године. Аутизам је веома сложен развојни поремећај који се јавља током прве три године живота. Циљ обележавања овог датума је пружање помоћи и повећања разумевања за особе са аутизмом, дајући им подршку широм света.

Претходни текстЦрвена звезда и Лазић зову: Звездаши, сви у Арену!
Следећи текстЗвездини хокејаши у завршници остали без мајсторице, Триглав шампион ИХЛ лиге