Звездиних седам пол позиција пред плеј-оф

4

Полако се ближи завршница сезоне, плеј-оф је у неким спортовима већ стартовао, а црвено-бели клубови су у одличним позицијама пред одлучујуће битке.

Седам клубова Црвене звезде је обезбедило или је близу да обезбеди прво место на табели пред старт плеј-офа. Резултат који је најбољи од када се у свим спортовима игра плеј-оф систем и који је премашио сезону 2021-22 када су четири наша клуба са првог места улазила у доигравања.

Фудбалери четири утакмице пре краја имају четири бода више од „вечитог ривала“ и налазе се на првом месту табеле која ће бити подељена на плеј-оф и плеј-аут после 30 кола. Откад је уведен плеј-оф у Суперлигу Србије, од сезоне 2015-16 изузев пост ковид 2020-21 сезоне, Црвена звезда је сваке сезоне завршавала на првом месту пред додатних седам кола. Изабранике Владана Милојевића у суботу очекује дуел у Ивањици, затим и мечеви против ИМТ-а, Радника у Сурдулици и Железничара из Панчева.

Победу од потврде 1. места пред старт плеј-офа АБА лиге налазе се и кошаркаши. Имала је Црвена звезда прилику да против екипе Мега Мис, у понедељак у Штарк арени, већ обезбеди домаћи терен пред напад на седми прстен регионалног такмичења, али и даље све има у својим рукама. Тријумфом над СЦ Дерби у недељу коло пре краја Звезда ће бити осми пут прва у лигашком делу АБА лиге. У последњем колу екипа коју предводи Јанис Сферопулос гостује у Сплиту.

Други пут у претходне три сезоне прво место у лигашком делу су обезбедили и наши одбојкаши. Екипа тренера Ивице Јевтића је заиста приказала висок ниво одбојке током 22 кола и потпуно заслужено је са првог места кренула у шампионску мисију. Иако су у последњем колу обезбедили и математички пол позицију, Црвеној звезди је три кола пре краја била потребна победа. У првом мечу четвртфинала црвено-бели су савладали Металац Таково максималним резултатом, а Душана Николића и другове реванш очекује у суботу (19). Евентуални противник у полуфиналу биће бољи из дуела Карађорђе – Војводина (1:0).

Рукометашице су прве које су обезбедиле прво место од наших клубова, и по први пут у својој историји. Црвено-беле су након освајања Купа Србије, историјског, подигле форму и у директном дуелу, у последњем колу, савладале Јагодину по други пут у шампионату, трећи пут у сезони, и обезбедиле предност домаћег терена у плеј-офу. Противник у полуфиналној серији, која почиње 21. априла, биће екипа Медицинара.

Победа над екипом Таш 2000 ватерполисткињама доноси прво место пред старт полуфиналне серије, где ће противник бити екипа Палилуле. Звезда се после шест година вратила на прво место победом над Војводином, а између новосадског и нашег тима водиће се борба за шампионску титулу.

Фудбалерке су са трона „скинуле“ неприкосновени Спартак и направиле историјски успех. Црвена звезда пред старт плеј-офа у суботу има 7 бодова више од Суботичанки и уколико их савлада у викенду пред нама практично ће освојити прву, историјску шампионску титулу, прекинути им доминацију која траје претходних 13 година.

Са првог места у плеј-оф ушли су и хокејаши, који у финалу ИХЛ лиге играју против словеначког Триглава из Крања. Тренутни резултат је 1:1 у серији, Триглав је одбранио домаћи терен, а нову прилику за исти циљ и вођство, које би наш тим довело на корак од другог трофеја у ИХЛ, црвено-бели имаће у суботу од 17:15 у Леденој дворани „Пионир“.

Треба напоменути да су три кола пре краја друге фазе Суперлиге друго место обезбедили ватерполисти, а два директна дуела за друго место очекују наше кошаркашице. Одбојкашице су у плеј-оф ушле са четврте позиције и у четвртфиналној серији против Уба воде 1:0, док два кола пре краја лигашког дела рукометаши имају шансу да заврше на петом месту, што ће бити најбољи клупски резултат у последњих шест година.

Ствари полако долазе на своје место.

Претходни текстПрва победа у Регионалној лиги, савладан Јадран из Херцег Новог
Следећи текстНајава преноса – Омладинци и кадети након паузе дочекују Младост