После те утакмице у Ивањици више ништа није било исто

21

Прошло је више од 10 година од када је Црвена звезда последњи пут изгубила од Јавора са којим се у међувремену састала 15 пута. Сећате ли се утакмице одигране 11. августа 2013. године?

Звезда је тада била шест година без титуле, али је отварању сезоне претходио помпезан прелазни рок у ком смо направили звучан тим састављен од повратника из иностранства. Тренер је био Славиша Стојановић, до тада прилично непознат српској јавности. Ситуација у клубу није блистала, с обзиром на то да је неколико струја радило на своју руку, а све то се видело већ у првом колу када је Звезда поражена од Јавора у Ивањици резултатом 4:2. Имала је Звезда своје прилике, али је деловала толико раштркано да је утисак био да домаћи чим пређу на половину нашег тима, имају зицер.

Звезда је изашла на терен у саставу: Бајковић, Вешовић, Лазић, Мартиновић, Младеновић, Ковачевић, Милијаш, Нинковић, Печник, Дауда, Касалица.

Играо се пети минут када је после корнера, Миловић успео да побегне Лазићу и савлада Бајковића, за прво изненађење на мечу. Свега 11 минута касније је Оњило удвостручио предност, након добре контре домаћих и претрчавања Мартиновића.

Звезда је прво преко Касалице, а затим и Печника успела да дође до изједначења, а на семафору је био 29. минут. Деловало је као да ћемо преокренти резултат, али је утакмица ушла у мирнији ток, иако смо имали неколико прилика за постизање голова.

Прекид смо лоше бранили и у 81. минуту када је Ђорђевић после корнера довео Јавор до вођства, а коначан резултат је поставио Дражић који се нашао „очи у очи“ са Бајковићем и савладао га.

Ипак, консолидовала се Звезда током сезоне, иако је било много турбуленција и на крају освојила шампионску титулу, а ова генерација је постала једна од најомиљенијих у историји клуба.

Претходни текстМилош Теодосић остаје у Београду
Следећи текстКарте за Олимпијакос и СЦ Дерби од петка у продаји