Звездин трио остварио сан

15

Млади фудбалери који наступају у нашем развојном тиму – Марко Ћурић, Борис Матић и Фејвор Огбу су имали прилику да осете чар Маракане у оквиру пријатељског сусрета Црвене звезде и Зенита. Изабраници Марка Неђића су оставили врло добар утисак на терену, док након сусрета истичу да су остварили дечачки сан.

Креативни везиста – Марко Ћурић је био капитен класе 2003, а уз себе је на терену имао Николу Кнежевића, браћу Митуљикић, Виктора Радојевића, Огњена Мимовића и Александра Кахвића. После тешке повреде предњих укрштених лигамената се вратио на терен прошле сезоне и стекао завидну форму у редовима Графоса, док ће вечно памтити деби за први тим вољеног клуба.

Први утисци које сам имао по самом завршетку утакмице су били нестварни. Испунио сам дечачки сан. У моменту када сам истрчао на терен сам се најежио, а то довољно говори о томе какав је осећај био – просто феноменалан. Учествовао сам у акцији код гола Кнежевића, што ме је додатно мотивисало да дам све од себе. Знам тежину коју носи Звездин дрес и надам се да ће у будућности бити још оваквих сусрета – поручио је Ћурић.

Борис Матић наступа на позицији десног бека, прошао је комплетну фудбалску академију Звезде, док је у ранијим годинама имао прилику да брани црвено-беле боје у првом тиму на пријатељским дуелима. Међутим, за овог младог играча Маракане је нешто посебно.

Већ сам имао прилику да заиграм за први тим Црвене звезде, али је било реч о утакмицама на страни. Са друге стране је потпуно другачије наступати на пуној Маракани. Имао сам довољну минутажу да осетим сјајну атмосферу и на самом терену, још против екипе каква је Зенит и то у пуном саставу. Прикупио сам велико искуство, док је осећај неописив. Свако дете из Звездине породице сања да добије прилику у јуниорској конкуренцији, а камоли пред 40 хиљада навијача на стадиону “Рајко Митић”. Трудићу се да наставим у правом смеру и упишем још партија за клуб у ком сам поникао пред оволиким бројем звездаша – рекао је Матић.

Стамени Нигеријац рођен 2004. године се прикључио омладинској селекцији нашег клуба претходне такмичарске године, а потом се усталио у Графичару као стуб одбране. Левоноги штопер наглашава захвалност Звезди за указано поверење које је добио на мечу са лидером Премијер лиге Русије.

Био сам веома срећан када сам ушао у игру. Изузетно сам захвалан управи и стручном штабу на указаном поверењу и шанси да се докажем. Никада нећу заборавити вече када сам добио прилику да заиграм на Маракани против Зенита. Такође, захвалио бих се и играчима који су ме стварно лепо прихватили и охрабривали како би се што пре опустио и показао свој квалитет. Заиста сам захвалан на указаној шанси – истакао је Огбу.

Претходни текстЗвездини бисери – Графичар протутњао Смедеревом
Следећи текстУчинак Звездиних репрезентативаца