Неђић: Звездина деца су одговорила захтевима првог тима

14

Шеф стручног штаба развојног тима Црвене звезде – Марко Неђић је са великим задовољством и поносом говорио о партији његових изабраника из редова Графичара. Марко Ћурић, Борис Матић и Фејвор Огбу су дебитовали пред пуном Мараканом на пријатљком мечу против Зенита, а млади стратег истиче да је задовољан односном према црвено-белом дресу од стране талентованих фудбалера.

Пратио сам тренинге пред дуел, као и сам меч Црвене звезде и Зенита. Играчи су оставили добар утисак. Огбу је одиграо комплетно друго полувреме, Ћурић 20 минута, док је Матић ушао на терен у финишу утакмице. Испунили су очекивања, а ради се о њиховим дебијима. Ћурић, момак који је Звездино дете, је и учествовао у акцији код поготка Кнежевића. Сматрам да су испунили све захтеве стручног штаба првог тима. Сви момци су прошли кроз Омладинску школу Црвене звезде, неко се прикључио од јуниорске селекције, као што је Огбу, док су Матић и Ћурић на Маракани већ дуги низ година – рекао је Неђић.

Многи играчи које је предводио талентовани тренер из класе 2003. су тренутно у првом тиму Црвене звезде, а Неђић истиче њихову и више не го добру сарадњу на терену.

Меч пред пуном Мараканом би требало доживети и осетити на својој кожи. Ово је био велики корак у њиховим каријерама, као и огромно искуство. Из Омладинске школе Црвене звезде, па преко развојног тима Графичара до прве екипе је стигло много младих и талентованих играча. Сви су они вршњаци и играли су заједно дуги низ година. Ту мислим на браћу Митуљикић, Кнежевића, Радојевића и Ћурића, те је приметно да се изузетно добро познају на терену. Сви заједно су били шампиони Омладинске лиге Србије. Веома ми је драго када видим Звездину децу која могу да одговоре захтевима првог тима Црвене звезде.

Поручио је шеф стручног штаба Графичара да наш клуб има светлу будућност у младим фудбалерима који су поникли на теренима иза југа Маракане.

Честитао сам им након победе, док сам пре меча поручио да се опусте и уживају, јер је огромна ствар играти у и бранити црвено-беле боје. На правом су путу и на њима је само да раде вредно у будућем периоду. Црвена звезда има светлу будућност у младим играчима – закључио је Неђић.

Претходни текстСениорке, кадеткиње и кадети шампиони Београда
Следећи текстДобрић: Црвена звезда? Чиста емоција и ствар породичног васпитања!