Црвена звезда – Зенит 1:0 (0:0)

32

Савладали су фудбалери Црвене звезде екипу Зенита резултатом 1:0 у оквиру пријатељске утакмице, где су додатно појачани односи између два братска народа – српског и руског. Питање победника је решио Никола Кнежевић, поготком у 82. минуту, за радост више од 42 хиљаде навијача који су дошли да уживају у фудбалу.

Црвена звезда – Зенит 1:0 (0:0)

Стадион: Рајко Митић.

Гледалаца: 42.771.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелац: Кнежевић у 82. минуту.

Црвена звезда: Гутеша, Николић (од 89. Матић), Спајић (од 67. Ђермановић), Родић (од 46. Огбу), Радојевић, Кнежевић (од 89. Илић), Канга, Катаи (од 89. Цветковић), Н. Митуљикић (од 67. Ј. Митуљикић), Олањинка, Ендиаје (од 75. Ћурић).

Зенит: Кержаков (од 46. Васјутин), Сантос (од 46. Фернандес), Нино (од 62. Гимараеш), Родригао, Караваев, Коваленко, Ахметов, Ерохин (од 62. Черњи), Мантуан, Педро (од 46. Вендел), Исидор.

Пре почетка утакмице, Даница Црногорчевић је отпевала руску „Каћушу“, а затим и „Ој Косово, Косово“. На терену се налазила мушема са натписом „Заједно“ у бојама застава Србије и Русије, два братска народа. Пре судијског звиждука, одржан је и минут ћутања за жртве терористичког напада у Москви. Утакмица пријатељског карактера између два првопласирана клуба у својим државама, била је сјајна прилика за Милојевића да шансу укаже и млађим фудбалерима. Тако је и Иван Гутеша уписао деби за први тим Звезде, али и још неколицина фудбалера са клупе – Фејвор Огбу, Александар Ђермановић, Марко Ћурић, Огњен Илић и Алекса Цветковић.

Није Шегрт окарактерисао ситуацију из седмог минута када су Нино и Олањинка били у дуелу као најстрожу казну за наш тим, а атрактивно је покушао Митуљикић пет минута касније када је на центаршут Радојевића желео маказицама да савлада Кержакова. Прву прилику за госте имао је Исидор када је у 24. минуту, из окрета, гађао поред стативе. Интервенисао је Спајић сјајно у 35. минуту када је тик испред Исидора успео да избаци лопту коју је претходно упутио Педро у петерац. Запретио је Кнежевић у 37. минуту када је Олањинка прошао по левом боку, а талентовани офанзивац, након пријема, гађао у Кержакова. Покушао је и Катаи у 41. минуту из слободног ударца, након што је Родригао фаулирао Радојевића на ивици казненог простора, али је лопта завршила преко гола. Пред крај првог полувремена је и Олањинка могао да доведе Звезду до предности, након центаршута Радојевића, али није успео да главом скрене лопту ка голу, као ни затим Ендиаје.

Дриблао је Олањинка и у 54. минуту када се сјурио са левог бока у средину, али гађао преко гола. Тресла се пречка после ударца Ерохина у 60. минуту, али лопта није прешла целим обимом гол-линију, тако да је на семафору остало 0:0. Затресла се и статива два минута касније када је Исидор гађао са 20 метара, али није успео да савлада Гутешу. Умало да се Митуљикић, али Јован упише у стрелце када је у 73. минуту главом на центаршут Катаија шутирао поред гола, и то са неколико метара. Извела је Звезда добру контру у 78. минуту када је Олањинка повукао лопту и упослио Кангу, а он са 20 метара шутирао преко гола. Звезда је до победе дошла у 82. минуту када је Ћурић центрирао, Родригао неспретно реаговао, а Никола Кнежевић се дриблингом решио Ахметова и сјајно савладао Васјутина. До краја меча, две прилике су имали гости, али је Гутеша оба пута ауторитативно спречио промену резултата.

Претходни текстЗвезда повела у финалу ИХЛ лиге!
Следећи текстМилојевић: Навијачи направили прелеп амбијент, више од пријатељске утакмице