Звездин понедељак – Петар и Дуња „Звездини бор и јела“

135

Спортско друштво Црвена звезда наставило је са акцијом “Звездин понедељак”, која је одржана данас у „Ред кафеу“ на западној трибини стадиона “Рајко Митић”. На шестом дружењу са спортистима Црвене звезде присуствовале су пливачице, атлетичари и одбојкаши Црвене звезде, као и ученици Основне школе „Војвода Радомир Путник“ из Београда.

Одлуком Управног одбора СД Црвена звезда покренута је акција “Звездин понедељак”. Идеја ове акције је да спортисти Црвене звезде проведу време у дружењу са звездашима, одговарају на њихова питања и разговорају о протеклом периоду и будућим плановима.

На данашњем дружењу са ученицима ОШ „Војвода Радомир Путник“, као и представницима медија разговарали су младе пливачице Дуња Пајић и Јана Јовановић, секретар Пливачког клуба Ана Бојић, Милош Милошевић, тренер пливачица, Младен Гајић, генерални секретар Атлетског клуба и Петар Тихојевић, Звездин атлетичар, Ивица Јевтић, тренер мушке сениорске одбојкашке екипе и Душан Николић, Звездин одбојкаш.

Представници Пливачког клуба Црвена звезда су пренели утиске о недавно одржаном традиционалном митингу „Све пролази, Звезда траје“ који се одржава на рођендан Црвене звезде, а говорило се и сјајним резултатим и рекордима Звездиних младих пливачица у пионирској конкуренцији. Атлетичари Црвене звезде су изнели утиске о недавно завршеном зимском делу сезоне у којем су црвено-бели остварили изузетне резултате и освојили велики број медаља. Одбојкаши Црвене звезде су и поред пораза у „вечитом дербију“ задржали 1. место на табели Суперлиге и говорило се о изгледима наше екипе да са лидерске позиције уђу у плеј-оф.

На данашњем „Звездином понедељку“ смо прогласили најбоље младе спортисте зиме 2023/24 и уручили им признања „Звездин бор“ за најбољег младог спортисту и „Звездина јела“ за најбољу младу спортисткињу Црвене звезде.

Најбоља млада Звездина спортисткиња зиме је пливачица Дуња Пајић. У децембру прошле године одржано је зимско Првенство Србије за пионире у Новом Саду где је Дуња освојила златну медаљу на 100 метара прсно, уз државни рекорд за пионирке до 11 година, и две у штафетама, 4х50 метара слободно и 4х50 метара мешовито. Освојила је и сребрно одличје у трци на 50 метара слободно. У протеклој години оборила је пет националних рекорда у пионирској конкуренцији до 11 година. Пливачки савез Србије је прогласио Дуњу Пајић за најбољу пионирку у 2023. години, а њеног тренера Милоша Милошевића за најбољег тренера. Признање „Звездина јела“ Дуња Пајић је примила од Дејана Стаматовића, потпредседника Управног одбора СД Црвена звезда.

Најбољи млади Звездин спортиста зиме 2023/24 је атлетичар Петар Тихојевић. Да је најбржи српски спринтер у пионирској конкуренцији Петар је потврдио на Првенству Србије у дворани које је одржано крајем фебруара у Београду. У „својој спринтерској“ дисциплини на 60 метара освојио је убедљиво златну медаљу са 7.28 секунди и на само пет стотинки био далеко од властитог државног рекорда. На истом такмичењу освојио је и сребрно одличје у штафети 4х200 метара заједно са Вуком Војводићем, Теодором Стамеићем и Вуком Башкотом. Учествовао је и на традиционалном новогодишњем митингу Атлетског клуба Црвена звезда где је освојио 1. место у трци на 60 метара. Признање „Звездин бор“ Петру Тихојевићу уручио је Душан Милосављевић, потпредседник УО СД Црвена звезда.

На крају догађаја, добитници признања Дуња Пајић и Петар Тихојевић исекли су торту и почастили ученике ОШ „Војвода Радомир Путник“ и све присутне звездаше у Ред кафеу. Уследило је дружење и фотографисање са спортистима Црвене звезде који су потом уручили поклоне ђацима.

Претходни текстБесплатан улаз на пријатељску утакмицу против Зенита
Следећи текстТесна победа Звезде против Спартака