Рутинска победа црвено-белих против Медицинара

58

Рукометашице Црвене звезде забележиле су нову победу у Супер рукометној лиги Србије. Црвено-беле су у претпоследњем 17. колу савладале Медицинар резултатом 26:19 (12:5).

Изабранице Саше Бошковића су кренуле силовито и већ у 10. минуту водиле са 5:0. Увећавале су стечено вођство, голом Саре Гаровић повеле са 9:2, а поготком Теодоре Величковић стигле су до предности од 12:5 и са тим резултатом се отишло на полувреме.

У наставку сусрета црвено-беле су играле растерећеније, па су гошће искористиле тај период игре да смање заостатак ма 17:12. Ипак, Величковићева и Стаменићева посстижу три гола у низу и Звезда поново стиче убедљиву предност. До краја сусрета наша екипа не дозвољава рукометашицама Медицинара да угрозе вођство и голом Стаменићеве из седмерца црвено-беле „оверавају“ победу – 26:19.

Најефикаснија на мечу била је Катарина Манчић која је постигла 8 голова. По четири поготка постигле су Теодора Величковић и Александра Стаменић, а по три Сара Гаровић и Тијана Симић.

Последње коло Суперлиге доноси нам и дерби када ће Црвена звезда гостовати првопласираној Јагодини, а након тог сусрета биће познато ко ће са које позиције у полуфинале плеј-офа. Дуел у Јагодини игра се у петак 22. марта од 19 часова у Хали спортова Јаса.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕДИЦИНАР 26:19 (12:5)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 300. Судије: Марко Обрадовић и Владимир Вучић. Искључења: Црвена звезда 12, Медицинар 10 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(3), Медицинар 5(4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 4(3), Мајкић 2, А.Савић, Ристић, Глушица, Андрић, Петковић, Стаменковић 1, Аћимовић, Симић 3, Качаревић, Величковић 4, Манчић 8, Ранчић 1, Гаровић 3. Тренер: Саша Бошковић.

МЕДИЦИНАР: Јовановић 3, Обрадовић, Радић 1, А.Васић 5(2), Лацковић 1, Гезовић, Т.Васић 3, Цвејић, Благојевић 3(2), Стевић, Драгосављевић, Мандић 1, Ракић 2, Вуксановић. Тренер: Ненад Тешић.

Претходни текстЦрвено-бели у Загребу (недеља, 18)
Следећи текстЗвездини првотимци у пуном саставу на ОТЦ у Нинбурку