Црвена звезда је породица!

40

Црвена звезда је још једном показала да је права спортска породица!

КК Црвена звезда Меридианбет је у четвртак дочекао екипу Макабија у утакмици 29. кола Евролиге. Наши кошаркаши су као и увек имали невероватну подршку са трибина, а у крцатој Арени виђена су добро позната лица у публици.

Љубитељи црвене и беле боје у Арени су одушевљено поздравили младе наде српског спорта громогласним аплаузом, што је још један доказ снаге и јединства нашег Спортског друштва.

На дан прославе 79. рођендана нашег клуба и Спортског друштва Црвена звезда, 04. марта, поносно смо се осврнули на сјајне резултате остварене током 2023. године. Бројке говоре саме за себе – 45 екипних трофеја, 25 сениорских пехара и 20 титула у млађим категоријама. Наши спортисти су заслужено освајали медаље на најпрестижнијим светским и европским такмичењима.

Од 1965. године Спортско друштво Црвена звезда у континуитету проглашава најбоље спортисте и клубове црвено-беле породице. На прослави 79. рођендана СД Црвена звезда 4. марта, по 59. пут изабрани су најбољи Звездини клубови и спортисти.

Између два полувремена меча између КК Црвена звезда и Макабија навијачи Црвене звезде са великом радошћу поздравили су све награђене међу којима су били Александар Филиповић (тренер са којим су ватерполисти Црвене звезде освојили Куп Србије и пласирали се у групну фазу Лиге шампиона), Емилија Антанасијевић (трострука шампионка света у каратеу), Коста Недељковић (учесник Лиге шампиона и А репрезентативац Србије у фудбалу), Игор Лончар (најбољи тренер младих), Никола Топић (шампион Европе са кошаркашком репрезентацијом Србије до 18 година и МВП Европског првенства), Маша Перовић (освајачица бронзане медаље на Европском првенству у рвању), Симона Матеска (шампионка Балкана са репрезентацијом Србије у одбојци), Милан Стевановић и Милан Цветковић (шампиони Балкана у веслању) и Давид Матлак (вицешампион света у картингу).

Но, подршка није стизала само од награђених младих спортиста.

Играчи ФК Црвена звезда су обезбедили места у првим редовима како би пружили снажну подршку својим колегама, носећи са собом истинску ватреност црвено-белих боја. Поред првотимаца, велику подршку нашим момцима пружио је и тренер првог тима ФК Црвена звезда Владан Милојевић.

Уз то, треба подсетити да су играчи КК Црвена звезда током протеклог викенда пружили подршку својим колегама из Спортског друштва. Суботњи фудбалски дерби није прошао непримећено, јер су кошаркаши наше екипе били међу познатим лицима у публици, показујући тако међусобно поштовање и подршку унутар СД Црвена звезда.

Још једном, по ко зна који пут, смо доказали да љубав према клубу, према грбу и према црвено-белим бојама надилази све границе. Као права породица, увек смо ту једни за друге, како у слављу, тако и у изазовима које живот и спорт доносе!

Претходни текстБесплатан улаз за децу до 14 година против Радничког 1923
Следећи текстЗвезда максимална против Инђије