Убедљива победа Црвене звезде над Крком

22

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победили су у утакмици 22.кола АБА лиге екипу Крке резултатом 110:57.

Црвено бели су до новог тријумфа стигли изврсном игром у првом перидоу када су стигли до велике предности 27-7 и већ тада у 9.минуту утакмице није се постављало питање победника. Прва деоница завршена је резултатом 31-11.

Ту велику предност обезбедили су Недовић, Митровић поентерски, док је велики посао у одбрани обавио Гилеспи, али и остатак тима, јер је екипа Крке била без поена више од пет минута у првој деоници.

На полувремену Црвена звезда је водила 56:27 (најефикаснији Митровић са 12 и Смарт са 10 поена).

До краја утакмице видели су игру у којој је тренер Сферопулос дао прилику свим играчима и поделио минутажу пред утакмицу Евролиге са Макабијем.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде Меридианбет био је Смарт са 24 поена, Митровић је убацио 19, док је Јаго Дос Сантос имао дабл дабл учинак са 20 поена,12 асистенција и 8 скокова.

На овој утакмици црвено бели су играли без Боломбоја, Теодосића, Томпкинса и Топића.

КК Црвена звезда Меридианбет: Смарт 24, Лазаревић 8, Ханга 9, Давидовац 7, Митровић 19, Лазић 4, Тоби 0, Илић 0, Недовић 7, Гиедраитис 0, Гилеспи 12 и 9 ск, Јаго Дос Сантос 20,12ас и 8 ск;

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Јанис Сферопулос: – Ништа вам као и у животу неће бити поклоњено, морате да изадјете и да добијете утакмицу. За нас је био важан приступ, играли смо врло озбиљно, нисмо потценили противника, знали смо да ће се борити, јер се боре за опстанак. Одиграли смо добру утакмицу и честитам играчима на победи.

Наредни меч у АБА лиги црвено бели играју наредне недеље у Загребу против екипе Цибоне. Победом у том мечу наш тим би направио велики корак ка осигуравању првог места у регуларном делу сезоне јер након те утакмице црвено беле очекују две утакмице у Београду против Меге и Студентског Центра.

Претходни текстНаставак Звездине доминације и на турниру 8. марта 2024
Следећи текстМилица Жабић бронзана на Гран прију у Аустрији