Црвена звезда Меридианбет поражена после велике борбе у Минхену

17

КК Црвена звезда Меридианбет се утакмицом против Бајерна у Минхену вратила Евролиги после освајања националног Купа и паузе због репрезентативних обавеза. Ипак, неће по добром црвено-бели памтити меч 27. кола Евролиге, пошто су после велике борбе уписали пораз резултатом 66:74 (19:20, 8:12, 19:21, 20:21).

Јасно је било да ће кошаркаши Црвене звезде Меридианбет имати тежак задатак у Баварској, пошто су на ноге отишли екипи Бајерна која игра веома добро у последње време, а додатни проблем за наш тим био је изостанак Милоша Теодосића, који тренеру Јанису Сферопулосу није био на располагању због повреде коју вуче већ дуже време.

Међутим, имали су кошаркаши Црвене звезде велику подршку у Минхену. Симпатизери црвено-белих су били неуморни и са трибина се константно чуло навијање.

Црвено-бели су боље ушли у меч, али су онда дозволили противнику да преокрене и од краја прве деонице се константно мучили да врате предност на своју страну. Ипак, домаћини су били веома расположени и успешно су одолевали свим налетима нашег тима и на крају дошли до победе у утакмици 27. кола Евролиге резултатом.

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отворили су меч сјајно и без много муке успели су да дођу до ране предности после поена Рокаса Гедраитиса – 11:4. Успели су потом црвено-бели да стигну и до осам поена предности (највећа предност) после тројке Боломбоја, а онда је уследио пад у игри нашег тима, који је резултирао поеном заостатка по завршетку прве четвртине – 19:20.

У другом кварталу су кошаркаши Бајерна наставили са веома сигурном игром на оба краја терена. Руку на срце, нису црвено-бели деловали баш најбоље током других десет минута, а само се на моменте назирало да можда могу да припрете веома расположеним Баварцима. Ипак, одолевали су Немци успешно, па је резултат после првог полувремена био 27:32 у корист домаћина.

Где су стали у првом, ту су Немци наставили у другом полувремену. Деловали су незаустављиво на терену, а наши момци су се константно мучили како би ухватили резултатски прикључак. Имали су црвено-бели и двоцифрен заостатак у једном моменту, али су до истека 30. минута успели да смање то на 46:53.

Последња четвртина нам је донела велику борбу и буђење кошаркаша Црвене звезде, који су успели да се врате на свега -4 после тројке Мајка Тобија. Ипак, пробудили су се навијачи у Минхену на чијим су крилима домаћи кошаркаши успели да дођу до победе резултатом 66:74.

Најбољи у Црвеној звезди био је Џавонте Смарт са 13 поена, 11 је убацио Џоел Боломбој, док је један мање имао Немања Недовић. На другој страни најрасположенији је био Девин Букер са 22 поена.

Црвена звезда Мериданбет: Смарт 13, Лазаревић, Ханга 4, Давидовац 3 (4ск) , Митровић 9 (4ск), Лазић, Тоби 3, Боломбој 11 (9ск), Недовић 10 (3ск), Гедратиси 4, Гилеспи 2, Јаго 7 (8ас)

Бајерн: Вејлер-Баб 4 (5ас), Едвардс 4 (3ас), Гифај, Бонга 6 (4ск), Болмаро 7 (3ас), Лучић 5, Обст 9, Ибака 12 (8ск, 3ас), Вимберг, Бранковић 5 (4ск), Харченков, Букер 22 (6ск)

Црвено-бели сада у Евролиги имају скор од 10 победа и 17 пораза.

Идућу утакмицу КК Црвена звезда Меридианбет игра већ у недељу, када ће гостовати екипи Морнара у Бару у утакмици 21. кола регионалне АБА лиге, а почетак меча заказан је за 21 час.

Претходни текстЗвезда разбила Партизан
Следећи текстПораз јуниора Црвене звезде за крај групне фазе АНГТ турнира, у недељу меч за 5. место