Милојевић и ТСЦ – шест година касније

9

Црвена звезда ће у суботу, 2. марта гостовати екипи ТСЦ-а у Бачкој Тополи од 16 часова у оквиру 23. кола првенства. Интересантна чињеница је да је први, историјски сусрет између ова два клуба одигран 2018. године, а да је и тада на клупи нашег тима био Владан Милојевић.

Утакмица осмине финала националног купа између Црвене звезде и екипе ТСЦ је одиграна на Маракани у позну јесен 2018. године. На првом међусобном окршају наши момци су убедљиво тријумфовали над тимом из Бачке Тополе, који се такмичио у Првој лиги Србије, са 4:1.

Владан Милојевић је тада послао комбинован састав од првог минута на терен, а стартних 11 су били: Поповић, Гобељић, Сумаила, Бабић, Хајдин, Јовичић, Крстичић, Кафу, Марин, Симић, Стојиљковић. Како је пре пандемије корона вируса по фудбалским пропозицијама било дозвољено да тренери изврше само три промене са клупе су добили прилику Срнић, Милијаш и Јовељић. До победе наш тим су головима водили Вељко Симић, који је два пута затресао мрежу, као и Никола Стојиљковић и Дејан Јовељић са по једним поготком. Од играча који су наступали на поменутом дуелу у ростеру шест година касније искусни стратег може да рачуна на голмана Поповића, који је те сезоне два пута бранио у купу.

До сада смо одмерили снаге са фудбалерима ТСЦ-а на 14 мечева. Статистика је на страни вишеструког шампиона Србије, јер смо победили на 11 утакмица, два пута ремизирали и претрпели тек један пораз. Такође, гол разлика је позитивна и износи 40:11.

Историја сведочи да нас против екипе из Бачке Тополе увек очекују неизвесни дуели са доста погодака, а поред тренера Владана Милојевића који је остварио прву победу против ТСЦ, многи играчи знају рецепт како стићи до тријумфа против нашег наредног ривала. Од актуелних фудбалера нашег клуба најефикаснији је Мирко Иванић са шест датих голова. Одмах иза је Александар Катаи са пет погодака, Осман Букари и Гелор Канга су дали по три, док је Немања Милуновић једном затресао мрежу.

Претходни текстУ сусрет противнику – ТСЦ
Следећи текстКарте за 172. вечити дерби доступне само онлајн, остало још шест хиљада