У сусрет противнику – ТСЦ

12

Фудбалери Црвене звезде ће гостовати екипи ТСЦ у оквиру 23. кола Суперлиге Србије. Утакмица ће се одиграти у суботу, 2. марта од 16 часова на “ТСЦ Арени“.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против наредног противника Црвена звезда има готово савршен биланс када су у питању међусобни сусрети. Одиграли смо 14 утакмица, а у 11 наврата смо освајали три бода, два пута је меч завршен без победника, док смо само једну утакмицу остали поражени.

Први пут смо се са екипом ТСЦ састали у Купу Србије 2018. године, за време првог тренерског мандата Владана Милојевића. На највећем српском стадиону било је 4:1 у корист црвено-белих, а поготке су постигли Вељко Симић (2), Никола Стојиљковић и Дејан Јовељић.

Најубедљивију победу над тимом са севера Србије забележили смо 30. августа 2020. године, када је на Маракани резултат на семафору износио 5:0. Највише се тада истакао садашњи играч црвено-белих Александар Катаи који је за 45 минута постигао три гола.

Најефикаснији појединац у дуелима са тимом из Бачке Тополе је Мирко Иванић. Звездина узданица је постигла шест погодака, а прати га Звездин “Магико“ са пет. Од актуелних фудбалера се издвајају још Канга и Букари који су постигли по три поготка.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег клуба који неће бити у прилици да уживо прате меч између ТСЦ и Црвене звезде, моћи ће директан пренос меча да испрате на каналу Звезда ТВ, преко нашег студијског програма. Такође, утакмица је доступна и на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком од 16 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Владана Милојевића се тренутно налазе на другој позицији са 55 бодова, уз гол разлику 55:19. Од повратка искусног стратега на клупу, црвено-бели нису испустили ниједан бод. После максимално одрађених припрема, Црвена звезда је забележила три победе уз гол разлику 8:1. На пролећној премијери савладали смо Вождовац 2:1, уследило је гостовање крај Јошанице и убедљива победа над Новим Пазаром 0:3. У оквиру 22. кола Суперлиге Србије црвено-бели су победили Чукарички идентичним резултатом. На последњем дуелу мрежу Брђана су затресли Гелор Канга, Шериф Ендиаје и Осман Букари.

Екипа из Бачке Тополе је тренутно трећепласирани тим на табели националног првенства и има максималан учинак када су у питању три уводна кола пролећног дела сезоне. На првој утакмици после зимске паузе фудбалери Жарка Лазетића су савладали ИМТ у гостима са 0:2. Друга утакмица им је донела тешко извојевану победу минималним резултатом над Радником из Сурдулице на домаћем терену, док су последњи дуел пред сусрет са Црвеном звездом одиграли у Панчеву против Железничара. Крајњи резултат је гласио 2:3, док су голове за нашег наредног опонента постигли двоструки стрелац Александар Ћирковић и Алекса Пејић.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

ТСЦ наступа у формацији 4-2-3-1. На голу је прва опција Вељко Илић – голман који је поникао у нашој фудбалској академији, док је његова замена млади Никола Симић. Позиција десног бека је резервисана за Милоша Цветковића, а са контра стране дејствује Немања Петровић капитен екипе. Штоперски тандем чине још један Звездин ђак – Немања Стојић и ново појачање Алекса Пејић. У везном реду игром диригују стамени Ифет Ђаковац и два креатора која су носила црвено-бели дрес Милош Вулић и Петар Станић. На крилним позицијама дејствују Александар Ћирковић и искусни Саша Јовановић, док је најистуренији Милош Пантовић, који је поникао у нашој фудбалској академији. Опције са клупе су Горан Антонић, Вукашин Крстић, Милан Радин, Иван Милосављевић, Никола Кувељић, Бенце Шош, Марко Ракоњац и Урош Миловановић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Милан Илић.
Први помоћник: Светозар Живин.
Други помоћник: Никола Антић.
Четврти судија: Јован Шегрт.
ВАР: Марко Ивковић.
АВАР: Никола Ђоровић.

ОСТАЛЕ УТАКМЦЕ

Петак
-14:00 Раднички 1923 – ИМТ
-18:30 Чукарички – Напредак

Субота
-14:00 Јавор – Војводина
-18:30 Партизан – Железничар

Недеља
-14:30 Нови Пазар – Младост
-16:30 Вождовац – Спартак
-18:30 Раднички Ниш- Радник

Претходни текстЦрвена звезда Меридианбет гостује Бајерну, црвено-бели после тренинга кренули пут Немачке (петак, 20.30)
Следећи текстМилојевић и ТСЦ – шест година касније