Пет Звездиних занимљивости о државном првенству

37
Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Атлетски клуб Црвена звезда пружио је много занимљивости овогодишњем Првенству Србије за сениорке и сениоре. Група само у црвено-белим дресовима, Звездина половина у финалу на 60 метара, један исправан скок за бронзу, исти састав штафете за два сребра и 13 стотинки разлике између Звезде 1 и Звезде 2.

Бољу, успешнију групу 800 метрашица на овогодишњем државном шампионату красиле су само црвено-беле атлетичарке. Дуго се у Србији није видело да једну групу на државном првенству у некој дисциплини чине само такмичари из једног клуба, али у овој дисцплини Звездна има најдоминантији утицај.

Тара Вучковић, млађе-јуниорска државна рекордерка водила је малу групу у којој се до последњих 100 метара није наслућивао поредак. Она је чврсто држала лидерску позицију, али су се Наталија Грујић, Катарина Милосавављевић, Милица Томашевић и Дајана Петковић смењивале на осталим. Тријумф је Тара забележила са 2:12.13, сребро је припало Наталији са 2:13.09, а бронза Томашевићевој у времену 2:13.65.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Ни финале на 60 метара у мушкој конкуренцији није било препуштено изненађењима. Највише, чак половину, чинили су звездини атлетичари. До личног рекорда на најбитнијем такмичењу зимске сезоне дошао је Стефан Михајлов, који је штоперицу зауставио на 6.86 секунди, испред имењака Каљуша, који је трчао 6.91. Тачно седам секунди забележио је Урош Дубајић за пето место, док је 7.08 трчао Немања Глишић, али треба споменути његову феноменалну квалификациону трку где је победио са 6.99 секунди. У финалу је био седми.

Колико је потребно исправних скокова за медаљу у даљу, један ако питате Марка Таировића. Поред пет преступа, једини исправан скок имао је у другој серији од 7.24 метара, као један од три такмичара који су прескочили седмицу. Још једно злато у скоку удаљ додао је Страхиња Јованчевић у своју колекцију са даљином 7.66 метара.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Мушка штафета у саставу Михајло Киш, Немања Глишић, Петар Андовић и Александар Камаљевић учинила је несвакидашњу стар. Исти састав освојио је сребно и на 4×200 и на 4×400 метара. Стотинке су им фалиле за злато у обе трке. Боља од њих на 4×200м била је управо Звазда 1 за само 13 стотинки, злато су освојили Стефан Каљуш, Милош Мијатовић, Матеја Сандић и Стефан Михајлов са 1:30.63. Поменутом саставу злато на 4×400 метара измакло је за свега 60 стотинки, Петар Андровић као проследња измена семафор је зауставио на 3:25.99.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Атлетски клуб Црвена звезда освојио је убедљивих 20 медаља на Првенству Србије, од чега пет златних, пет сребрних и десет бронзаних као суверени лидер на табели успешности клубова.

Претходни текстЗвезда организовала коктел за шампиона Красоа
Следећи текстЗвезда ТВ | Шампион Африке