Звезда са 20 медаља на државном крунисала сениорску зимску сезону

67
Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Веома узбудљиво и успешно Првенство Србије за сениорке и сениоре у дворани. Након дводневног програма атлетичари Црвене звезде освојили су пет златних, пет сребрних и десет бронзаних медаља. Женска штафета 4×400 метара поставила је нови јуниорки и сениорски рекорд у дворани, док је било још мноштво личних и овосезонских резултата.

Нове јуниорске и сениорске рекордерке у штафети 4×400 метара су Лена Милинковић, Наталија Грујић, Тара Вучковић и Анђела Бонџић, а он од јуче национални рекорд износи 3:55.68.

Златну медаљу, шесту у дворани, освојио је Страхиња Јованчевић у скоку удаљ. Још једном је потврдио класу скочивши најдаљи скок у његовој омиљеној шестој серији – 7.66 метара.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Лични рекорд за стотинку истрчао је Богдан Видојковић. Лидерску позицију и титулу првака Србије освојио је са 7.88 секунди.

Тара Вучковић оправдала је епитет краљице средњих пруга, није допустила никакво изненађење, већ је од почетка трке диктирала свој темпо за победичко време од 2:12.13.

Златна је била и штафета сениора на 4×200 метара. Стефан Каљуш, Милош Мијатовић, Матеја Сандић и Стефан Михајлов истрчали су 1:30.63.

Сребне медаље

Када је најбитније, трчи се најбоље. Стефан Михајлов рекрод каријере истрчао је у финалу Првенства Србије на 60 метара и освојио друго место у времену 6.86 секунди.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez (Marko Jovanović)

У сениорској категорији Наталија Грујић освојила је сребно на 800 метара, храбру борбу водила је до последњег метра, а са државног одлази са 2:13.09.

Два сребра за један састав штафете. Звезда 2 вицешапион је на 4×200 метара са резултатом 1:30.76 коју су истрчали Петар Андровић, Алекса Камаљевић, Михајло Киш и Немања Глишић. Замимљиво је да је исти састав освојио сребро и на 4×400 метара.

Бронзане медаље

Двоструком бронзом окитио се Стефан Каљуш, на 60 и 200 метара. Краћу деоницу истрчао је за 6.91, а дужу за 22.38.

Марија Букић феноменално је наступила на 60 метара препоне, у вредности новог личног рекорда прошла је кроз циљ за 8.25 секунди.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez (Marko Jovanović)

Редован вишегодишњи освајач медаља, Вељко Недељковић и ове године је био на постољу за бацање кугле. Бронзом се окитио хицем од 17.44 метара.

Млади троскокаш, Милош Мијатовић, сениорску медаљу освојио је са најдаљим скоком од 14.34 метара.

Сребро на 800, али и бронзу на 1.500 метара освојила је Наталија Грујић. Кроз линију циља прошла је за 4.34.39.

Прескочена висина од 1.75 Јовани Делић донела је треће место у Србији у скоку увис.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Бронзу у дициплини 800 метара освојила је Милица Томашевић са 2:12.65.

Са јединим исправним скоком удаљ, Марко Таировић освојио је бронзану медаљу са одличних 7.24 метара.

Друга Звездина штафета на 4×400 метара била је трећа у укупном пласману. Дајана Петковић, Јована Гладић, Катарина Милосављевић и Мира Вукмировић забележиле су време од 4:10.51.

Велико браво за све атлетичаре и њихове трренере, који су подједнако заслужни за овај феноменалан викенд и успешно Првенство Србије.

Претходни текстЗвезда и Удружење „Чеп за хендикеп“ наставили успешну сарадњу
Следећи текстЗвездаши на позајмицама