Још једна победа и титула! (13. пут)

43

Црвена звезда Меридианбет успела је да слави у финалу националног Купа, савладавши Партизан резултатом 85:79. Наш тим је тако успео да одбрани “Жућкову левицу” освојену прошле године, али и да испише историју клуба – ово је најдужи низ узастопних победа у финалу Купу Радивој Кораћ (4).

Јасно је било и пре почетка меча да ће се водити велика борба на терену. И тако је и било!

Партизан је боље ушао у меч, на старту направио серију, али су изабраници Јаниса Сферопулоса брзо узвратили и успели да се резултатски врате у меч, па је резултат после прве четвртине био 15:18. И у другом кварталу је настављена велика борба, али су играчи Звезде играли сјајно на оба краја терена, па су на паузу после првог полувремена отишли са свега поеном заостатка (43:44).

Много су боље момци у црвено-белом дресу ушли у трећу четвртину. Брзо су успели да резултат преокрену у своју корист. Претио је противник у пар наврата, али су наши момци одолевали сваки пут и на крају потпуно заслужено славили резултатом 85:79 и у витрину клуба донели још један трофеј нацоналног Купа.

Најкориснији у Црвеној звезди Меридианбет био је Рокас Гедраитис са 17 поена, док је Милош Теодосић додао 16, уз пет асистенција и исто толико скокова. Џоел Боломбој је такође био двоцифрен са 14 поена.

У пораженом тиму најкориснији је био Зек Ледеј са 24 поена.

Црвена звезда – Партизан 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16)
Хала: Чаир, Ниш; Судије: Јевтовић, Цалић, Милојевић; Гледалаца: 5000

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић, Теодосић 16 (5ск, 5 ас), Ханга 6, Давидовац 5, Митровић 8 (6ск), Лазић 8, Боломбој 14 (5ск), Илић, Недовић 9 (3ас), Гедраитис 17, Костић, Дос Сантос 2 (5ас).

Партизан: Вукчевић, Ледеј 24 (7ск), Аврамовић 9 (4ск, 3ас), Копривица 4 (3ск), Пантер 20, (9ск), Јарамаз, Нанели 10 (5ск, 5ас), Трифуновић, Анђушић, Доужер 6 (4ас), Камински 6 (4ас).

Тренер Јанис Сферопулос: – Утакмица је била прави дерби, мада нисмо почели добро. У првом полувремену Партизан је у првих 15-ак минута контролисао утакмицу и водио девет или десет поена разлике. Успели смо да се вратимо у живот, друго полуврмее је било одлично за нас дефанзивно. Дали смо им да постигну само 35 поена, играли смо паметно у нападу и разлог за ову победу је добра игра свих играча. Честиам им свима јер су све време били врло концентрисани на оно што смо испланирали и шта смо желели да урадимо. Ово је врло леп дан за наш клуб и нашу организацију. Честитам свима!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ ЈЕ (ПОНОВО) ОСВОЈИЛА КУП!

Претходни текстКуп је наш!
Следећи текстЗвезда посетила српске светиње на Космету и у Рашкој области