Красо и Хванг за Звездин понос

34

Блистају странци у редовима Црвене звезде и када је реч о репрезентативним обавезама, па је тако Жан Филип Красо освојио Куп афричких нација, а Ин Бом Хванг се нашао у идеалном тиму Азијског купа.

Нема сумње да је Красо био важан шраф репрезентације Обале Слоноваче, с обзиром да је наступио на шест од укупно седам мечева колико се играло, те да је тај један који је прескочио, то учинио због блаже повреде. Одиграо је 247 минута и уписао се у стрелце против Гвинеје Бисао, у првом мечу групне фазе. У финалу је заменио Себастијана Алеа, апсолутног хероја нације, чији је погодак и донео трофеј домаћину у окршају с Нигеријом (2:1). Красо је у досадашњем делу сезоне одиграо 21 утакмицу, те уписао осам голова и четири асистенције за Звезду.

Није успела Хвангова Јужна Кореја да се попне на врх Азије, али је наш првотимац био један од најбољих фудбалера на читавом такмичењу. Наступио је на свих шест мечева и уписао 513 минута уз погодак и две асистенције. Против Бахреина је погодио и асистирао, а искреирао је гол и против Јордана (који их је зауставио у полуфиналу), али у групној фази. На основу специјализованог сајта „Софаскор“ – Хванг се нашао у идеалном тиму са просечном оценом 7,45. Хванг је у досадашњем делу сезоне одиграо 18 утакмица, уз две асистенције и два поготка за Звезду.

Честитамо нашим првотимцима на репрезентативним успесима!

Претходни текстРодић: Жељан нових јубилеја и титула са Звездом
Следећи текстЗвездини првотимци на тренинг кампу у Паризу