Црвена звезда Меридианбет дочекује Задар (недеља, 19)

15

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет дочекују у недељу у Београдској Арени од 19 часова екипу Задра у утакмици 20.кола АБА лиге.

Црвено бели у овај меч улазе после пораза од Жалгириса у Евролиги, али и само 48 сати након захтевне евролигашке утакмице. Мотива за победу има на претек баш као и сваки пут када игра Звезда. Са друге стране, Задар у Београд стиже у сјајном расположењу, са три везана тријумфа у регионалном такмичењу.

У првој утакмици ова два тима ове сезоне славила је Црвена звезда Меридианбет резултатом 81:74, а најкориснији је тада био Рокас Гедраитис са 19 поена, док је Јаго додао 12. На другој страни најрасположенији је био Лука Божић са 18 постигнутих поена.

Тренер црвено белих у овом мечу неће моћи да рачуна на повређеног Николу Топића, чији опоравак тече по плану, док су под знаком питања капитен Бранко Лазић, као и Милош Теодосић: – Сутра играмо изузетно важну утакмицу за пласман у АБА лиги и то на нашем терену. Задар је изузетно опасан тим, у серији добрих резултата и заиста морамо да будемо спремни да одиграмо добру утакмицу – рекао је тренер Јанис Сферопулос.

Далибор Илић: – Очекује нас изузетно важан меч у регионалној лиги, имамо добру позицију али желимо победу јер победе доносе и добру атмосферу. Задар је у одличној форми, играју добро, и на нама је да се спремимо да одиграмо добру утакмицу којом би задржали прво место на табели. Позивам наше навијаче да дођу и пруже нам подршку – рекао је Илић.

Звезда је тренутно на скору од 16 победа и 3 пораза, док екипа из Задра има 11 тријумфа и осам неуспеха.

Подсетимо, капије београдске Арене отварају се два сата пре почетка утакмице.

Претходни текстРодићевих 300!
Следећи текстЦрвена звезда – Вождовац 2:1 (2:0)