Црвена звезда је у финалу Купа Србије!

152

Рукометашице Црвене звезде савладале су Јагодину у гостима у полуфиналу Купа Србије резултатом 18:17 (11:7) и пласирале се у финале.

Изабранице Саше Бошковића су одлично ушле у меч. Повеле су са 4:1, али су домаће успевале да задрже прикључак и смање разлику на гол заостатка. Ипак, пред крај првих 30 минута Стаменићева и Гаровићева су донеле вођство од 9:6, а онда у последњих пет минута су погађале Симић и Величковић за солидну предност од 11:7 на полувремену.

Звезда је наставила да доминира у одбрани, а у нападу је проналазила пут до мреже Јагодине. У 49. минуту црвено-беле су голом Александре Стаменић стигле до убедљивих 16:9 и чинило се да ће лако савладати актуелне шампионке. Међутим, уследио је пад у игри нашег тима. Домаће су то искористиле и са пет везаних голова смањиле на само минус два. Успела је Звезда да поврати контролу и дође до вођства од 18:15, а домаће су у самој завршници постигле још два гола, али није било времена за нешто више – 17:18.

Након утакмице уследило је велико славље наших рукометашица које су запевале заједно са Звездиним навијачима који су дошли у огромном броју и који су их читаву утакмицу здушно бодрили.

Црвено-беле су вечерас оствариле велики успех, највећи до сада. Имаће прилику да се боре за први трофеј у историји клуба, а противник у финалу биће им рукометашице Железничара из Инђије.

Спортско друштво Црвена звезда честита рукометашицама, стручном штабу и менаџменту ЖРК Црвена звезда на изузетном успеху и жели пуно среће у финалу Купа Србије.

ЈАГОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 17:18 (7:11)

Јагодина – Дворана: СХ „Јаса“. Гледалаца: 2.500. Судије: Иван Мошарински и Александар Панџић. Искључења: Јагодина 6, Црвена звезда 8 минута. Седмерци: Јагодина 7(3), Црвена звезда 6(3). Црвени картон: Гаровић.

ЈАГОДИНА: Радивојевић, Аџић 5(3), Митровић, Симатовић 3, Х.Петрић, Сукур 2, Којић, Гугач 3, Фајфрић 1, Симић, Марковић, Рацковић 3, Ђурашиновић, Анђушић, Е.Петрић. Тренер: Драган Марков.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 4(3), Мајкић 1, Савић, Аћимовић, Глушица, Андрић, Цвијановић, Видић, Стаменковић, Симић 2, Качаревић, Величковић 4, Манчић 4, Ранчић 1, Гаровић 2. Тренер: Саша Бошковић.

Претходни текстЦрвено-беле јуниорке освојиле Куп Србије
Следећи текстЈанковић: Навијачи ће направити сјајну атмосферу на премијери, видимо се на Маракани