Првог дана прикупљено 169 јединица крви

44

У Медија центру стадиона “Рајко Митић” је од 9 до 15 часова одржан први дан 29. по реду акције “Црвено-бела крв” у којем је прикупљено 169 јединица крви.

Ово је 29. пут да сви звездаши добре воље имају прилику да покажу хуманост тиме што ће донирати крв онима којима је то најпотребније. Сви они који су показали хуманост су награђени од стране нашег кошаркашког клуба улазницом за меч 24. кола Евролиге, који ће Црвена звезда одиграти против Валенсије у уторак од 20 часова. Капитен црвено-белих у другом најпопуларнијем спорту, Бранко Лазић је увеличао први дан доласком у Медија центар, дан након што је предводио наш тим до победе у вечитом дербију у АБА лиги и истакао да се радо одазива хуманитарним акцијама које организујемо.

Важно је истаћи да је у Београду прикупљено 114, у Крушевцу 25, Косовској Митровици 20, а Бањалуци 10 јединица крви. Акција “Црвено-бела крв” ће бити одржана и у утозак. Позивамо све звездаше да посете Медија центар стадиона “Рајко Митић” од 10 до 18 часова, покажу колико срце имају и донирају крв.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Претходни текстЦрвена звезда Меридианбет дочекује Валенсију (уторак, 20)
Следећи текстЗвезда ТВ | Од Кипра до титуле