Џудо савез Србије доделио признања најбољима у 2023. години

21

Награђени Црвена звезда, Марица Перишић, Немања Мајдов, Љубиша Мајдов, Владимир Јовичић, Милица Жабић, Бојан Дошен и наш генерални спорнзор, компанија Millennium Team

Традиционално и ове године одржана је Свечана академија Џудо савеза Србије поводом доделе признања најбољима за 2023. У хотелу Хилтон у Београду велики број уважених званица, чланова српске џудо породице окупио се да прославе све успехе и резултате које су постигли наши репрезентативци.

Српски орлови на најбољи начин и у 2023. години наставили су традицију успеха Џудо савеза Србије чији је биланс више него импресиван, 94 медаље и то 30 златних, 22 сребрне и 42 бронзане. Посебан допринос резултатима Џудо савеза Србије као и увек дали су Звездини првотимци.

Престижним признањима за врхунска такмичарска достигнућа награђен је наш Џудо клуб Црвена звезда, бронзани у Лиги шампиона и број 1 на ранг листи Европске џудо уније. Награду за остварене резултате примио је Иван Бошњак, председник Скупштине Џудо клуба Црвена звезда из руку Стојана Вујка потпредседника Џудо савеза Србије.

Марица Перишић награду за врхунске резулатате примила из руку Стојана Вујка, потпредседника Џудо савеза Србије. Марица је освојила је сребро на Европском сениорском првенству у Монпељеу, злато на ГП у Загребу и злато на ГП у Тбилисију.

Немања Мајдов награду за врхунске резулатате примио је из руку Стојана Вујка, потпредседника Џудо савеза Србије. Немања Мајдов освојио је златну медаљу на сениорској Европском првенству у Монпељеу и злато на ГС у Абу Дабију.

Љубиша Мајдов ковач бројних медаља награду за врхунске резултате примио је из руку Стојана Вујка, потпредседника Џудо савеза Србије.

Ивану Бошњаку директору Компанија Millennium Team, нашем генералном спонзору, Стојан Вујко, потпредседник Џудо савеза Србије уручио је плакету за допринос у развоју џудо спорта.

Владимир Јовичић шеф Стручног штаба ЏК Црвена звезда са мушком екипом нашег клуба освојио је бронзу у Лиги шампиона у Београду и актуелни број 1 на Ранг листи Европске џудо уније

Бојан Дошен капитен нашег клуба, освојио је бронзу на ГС у Анталији

Милица Жабић освојила је сребро на ГП у Загребу, сребро на ГС у Анталији, бронзу на ГС у Тел Авиву, и бронзу на ГП у Португалу

На Свечаној академији Џудо савеза Србије приказан је филм који је представио све успехе српских џудиста, после чега се уваженом скупу обратио се Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

Пре свега, желим да захвалим председнику Александру Вучићу за континуирану помоћ. Џудо савез Србије, на његову иницијативу, добиће напокон свој дом. Вероватно ће донети још већи број медаља, тако да ће филм са почетка свечаности трајати барем два сата – рекао је Иван Тодоров, који је најавио изградњу Националног тренинг центра ЏСС.

Џудо савез Србије, поред одличних резултата, био је организатор Конгреса Европске џудо уније, као и европске Лиге шампиона у Арени. Бићемо и домаћини Европског првенства за екипе 2026 – био је осврт председника ЏСС Ивана Тодорова на организациони аспект у протеклој години.

Говорећи о плановима за наредну годину, Тодоров је подсетио да су Игре у Паризу предстојећег лета неупитно круна олимпијског циклуса.

Тренутно, имамо седам олимпијских норми. Пред прошло издање у Токију, нисам желео да ишта обећавам, али сада могу јавно да кажем. Сигурно ће бити једна или више медаља. Разговарао сам са спортистима, сви су спремни и сви су доказали радом у прошлој години да то од њих можемо да очекујемо.

Није крио жељу да се на истом скупу наредне године прославља олимпијска медаља из главног града Француске.

Кренућемо у још бољу будућност. Џудо постаје један од најмасовнијих спортова у Србији и има велику подршку – закључио је Тодоров.

Претходни текст„Црвено-бела крв“ 29. пут – Прикупљена 841 јединица крви
Следећи текстКомпaнија „MaxBet“ генерални спонзор СД Црвена звезда