Боломбој Звездин до 2026!

42

Амерички центар Џоел Боломбој продужио је уговор са Црвеном звездом и остаје у Београду и црвено-белом дресу још две сезоне!

Останак Боломбоја, представља огромно појачање за тим, и показује намере и амбиције клуба у наредним сезонама!

Џоел Боломбој је рођен 28.ј ануара 1994. године. Некадашњи првотимац ЦСКА из Москве и Олимпијакоса својим понашањем на терену и ван њега, радном етиком и учинком на паркету, баш као што каже део наше наше химне “боре се поштено за црвено-беле”, показао се као једно од највећих појачања Црвене звезде у претходних неколико сезона.

Подсетимо, Американац са руским пасошем је потписао једногодишњи уговор са Црвеном звездом Меридианбет током јула 2023. године, који је сада продужен до краја такмичарске 2025-2026!

Џоел Боломбој је висок 203 центиметра и покрива позиције центра и крилног центра.

После завршеног колеџа (Wебер Стате) драфтован је од стране Јуте Џез као 52. пик на драфту. У Солт Лејк Ситију је провео једну сезону, затим се преселио у Милвоки, где наступа и за тим у развојној лиги, да би од 2018. године почео своју европску каријеру у екипи ЦСКА из Москве. Са руском екипом је постао првак Европе 2019. године и две титуле шампиона ВТБ лиге. У Москви је провео 4 године, а сезону пре доласка у Београд је играо у дресу Олимпијакоса, са којим је освојио сва три трофеја и наступао у финалу Евролиге.

КК Црвена звезда Меридианбет останком Џоела Боломбоја има под уговором за наредну сезону већ седморицу играча: Јага Дос Сантоса, Луку Митровића, Џоела Боломбоја, Немању Недовића, Адама Хангу, Стефана Лазаревића, Далибора Илића…

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстТеретана за добро јутро
Следећи текстТријумф Србије на Тромечу