Црвена звезда – Младост 2:0 (2:0)

28

Црвена звезда је наставила са победама на Кипру, те је тако данас савладала екипу Младости из Лучана резултатом 2:0. Стрелци за тим Владана Милојевића били су Јован Шљивић и Шериф Ендиаје, док су по асистенцију уписала Звездина деца – Владимир Лучић и Виктор Радојевић.

Црвена звезда – Младост 2:0 (2:0)

Стадион: „Корантина терени“, Кипар.

Судија: Тимур Арсланбегов.

Стрелци: Шљивић и 16. и Ендиаје у 25. минуту.

Црвени картон: Стаменић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Поповић, Недељковић (од 59. Николић), Спајић (од 59. Милуновић), Драговић (од 81. Милосављевић), Радојевић, Мијаиловић, Канга (од 74. Стаменић), Шљивић (од 46. Кнежевић), Олањинка, Лучић (од 74. Митровић), Ендиаје.

Младост: Стаменковић, Андрић, Цветиновић, Лековић, Видовић, Тумбасевић, Пејовић, Величковић, Фрајдеј, Силуе, Варјачић.

Играли су још: Самчовић, Ћирковић, Јоксимовић, Прибаковић, Ф. Жунић, Лопез, Радивојевић, Бојић, Ћирић, Сремчевић, Н. Жунић.

На сличан начин као на мечу против Спартака, изабраници Владана Милојевића су отворили и утакмицу против Младости, а прву опасност по гол екипе из Лучана видели смо у деветом минуту када је са велике дистанце припретио Ендиаје, чији је „пројектил“ завршио мало изнад гола. У истом минуту видели смо нову прилику за црвено-беле, када је у главној улози поново био нападач нашег клуба, који је након дуплог паса са Лучићем био у изгледној прилици за погодак, али је Лековић интервенисао у последњем тренутку. Нову комбинацију талентованог крилног нападача рођеног 2002. године и Ендиајеа смо видели на зачетку 16. минута, када је Звездин центарфор „опалио“ по лопти са десетак метара од гола, али право у Стаменковића. Иницијатива наших фудбалера је уродила плодом на истеку истог минута, када је најагилнији играч од старта меча – Лучић пробио по левом боку и пронашао Јована Шљивића, који је веома оштро и прецизно ударио по лопти са десетак метара, те донео Црвеној звезди вођство од 1:0, с обзиром да је Стаменковић био немоћан.

У 25. минуту, наш клуб је удвостручио предност, када је прелеп центаршут у шеснаестерац Лучанаца упутио Радојевић, на који је сјајно реаговао Шериф Ендиаје и на ефектан начин постигао други гол на утакмици. У 30. минуту је Канга опробао свој ударац из слободног ударца са преко 20 метара, али је недостајало мало прецизности да видимо нови гол у мрежи Младости. Готово идентичан центаршут као код другог поготка, упутио је Радојевић у 37. минуту, када је у „трепавицу“ погодио Олањинку, који није био прецизан, као Ендиаје десетак минута раније, те је шутирао главом поред гола. Лучић је био у свом препознатљивом продору по левом боку, када се одлучио да упути ударац, а лопта је на путу до гола закачила једног од дефанзиваца Младости и умало преварила Стаменковића, па је Звезда од свега добила ударац из угла, јер је лопта завршила поред гола.

Изабраници Владана Милојевића су на сличан начин као и почетак утакмице, отворили и друго полувреме, па смо прву претњу по гол Младости видели у 53. минуту, када је Мијаиловић са дистанце упутио снажан ударац, али је његов бивши саиграч, Стаменковић успео да сачува своју мрежу. Три минута касније је Кнежевић одлично центрирао и пронашао Недељковића, чији је ударац главом завршио тик поред стативе гола Младости. Нови слободан ударац Канге видели смо у 68. минуту, када је репрезентативац Габона са нешто више од 16 метара пребацио живи зид, али и гол који чува Стаменковић, те није дошло до нове промене резултата. До краја меча нисмо видели конкретнијих прилика на обе стране, стога је Црвена звезда на рутински начин привела меч крају и тако наставила са максималним учинком на зимским припремама на Кипру, а ово јој је била четврта победа из исто толико одиграних мечева.

Претходни текстЗвезда славила у Петроварадину
Следећи текстМилојевић: Права провера и добра утакмица за нас