Црвено-бели без Теодосића у Берлину (четвртак, 20)

13

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет одрадили су тренинг у Београдској Арени након кога су се упутили ка Берлину, где их у четвртак очекује утакмица 23. кола Евролиге са Албом.

Црвено-бели ће у овој утакмици бити ослабљени, пошто на пут не иде Милош Теодосић, док ће о статусу Немање Недовића, који путује са екипом у Немачку, одлучити тренер Сферопулос, непосредно пред почетак утакмице:

Теодосић неће играти, није спреман, Недовић је такође први пут тренирао, он ће путовати, али ће одлука бити на дан утакмице, не верујем да ће бити сто одсто спреман, док ће Никола Топић почети да трчи у наредних неколико дана – рекао је тренер црвено-белих и окренуо се утакмици и наредном противнику:

Играмо против тима који се код куће труди да игра у високом ритму, тако да, морамо да контролишем ритам меча, играмо своју игру у нападу и одбрани. Суочићемо се са тимом који је много пута показао квалитет, показао да се бори и да игра са много ентузијазма. Морамо да се прилагодимо и да будемо спремни да се боримо за сваку лопту – рекао је Сферопулос након тога упитан за прилагођавање Џавонтеа Смарта:

Има прави менталитет, даје нам много и дефанзиво и офанзивно, спреман је да игра, ово му је први пут ван Америке, све је другачије у односу на шта је навикао, мора да се прилагоди, али веома сам срећан због тога колико се прилагођава и мислим да треба да му дамо мало времена и биће сјајан – рекао је тренер црвено-белих.

Бранко Лазић: – Биће то изузетно физички и енергетски захтевна утакмица, Алба годинама игра тако, са много трчања и у нападу и у одбрани, тако је било и у прошлом мечу, мора се уложити много енергије. Ми морамо да гледамо испред себе, идемо да пружимо добру партију и можда ће нас тај притисак натерати да се још више мотивишемо и направимо победу која нам је преко потребна у овом делу сезоне – рекао је Лазић.

Екипа Црвене звезде Меридианбет у првом мечу два тима у Београду славила је 14.12.2023. године резултатом 85:71 у оквиру 14. кола.

Црвено-бели се одмах након утакмице у Берлину враћају за Београд и почињу припреме за меч АБА лиге са Партизаном који је на програму у недељу, као и за предстојеће дупло коло Евролиге.

Претходни текстМилојевићеве финесе за Спартак
Следећи текстЦрвена звезда – Спартак 3:1 (1:0)