Голгетери за будућност – Дамјановић и Петровић професионалци

27

Талентовани центарфори рођени 2008. године који су део „Елитне групе“ Црвене звезде – Алекса Дамјановић и Алекса Петровић, су данас у присуству директора Омладинске школе Николе Јелића, потписали прве професионалне уговоре и најавили блиставу будућност која чека наш клуб.

Велики дан за нашу академију, јер су два талентована дечака који су најбољи стрелци кадета, односно млађих кадета потписали професионални уговор. Честитам родитељима, а за дечаке ће ово бити подстрек да раде још више. Дамјановић је поникао у Звезди, дуго је већ ту и један је од најталентованијих у школи, док смо Петровића довели из Аполона, који је наш регионални центар. Пратили смо га неколико година, као и његовог старијег брата Андреја, и обојицу смо успели да доведемо. Ово су играчи који у перспективи могу да покажу потенцијал у првом тиму и наставе стопама Јовељића, Лазетића и Мијатовића. Таленат није споран, али је пред њима дуг пут и још много рада – рекао је Јелић.

Дамјановић је са девет погодака понео епитет најбољег стрелца наше кадетске селекције, а утисак је још снажнији кад се узме у обзир чињеница да је најмлађи члан екипе.

Пресрећан сам због уговора. Заиста ми је ово мотивација да радим више, те да на пролеће будем још бољи и ефикаснији. Волим да постижем голове, то ми је примарни задатак, али је циљ да освојимо титулу у Кадетској лиги Србије – истакао је Дамјановић.

Петровић је са 18 голова најбољи стрелац селекције млађих кадета. Упркос томе што је пре шест месеци стигао у наш клуб, успео је да се наметне погоцима.

Утисци су прелепи, јер читавог живота маштам о Црвеној звезди. Биће ми ово подстрек за даљи рад. Надам се да је испред мене још боље и ефикасније пролеће, али се слажем да је кључ у томе да као тим постигнемо резултат и освојимо првенство млађих кадета – подвукао је Петровић.

Претходни текстОд среде продаја карата за Валенсију и Барселону
Следећи текстКРК Ниш: Црвено-бели на старту против екипе ФМП-а