Звездани моменти – 100. вечити дерби

20

Кроз богату клупску историју Црвена звезда је одиграла 171 вечити дерби. Статистика је на нашој страни, док је једна од најдражих победа над црно-белима остварена у 100. вечитиом дербију који је одигран на Ђурђевдан давне 1995. године на Маракани.

Владала је велика еуфорија уочи 100. вечитог дербија, који је симболично одигран 6. маја на Ђурђевдан, а према наводима, више од 80 хиљада навијача је тада присуствовало победи црвено-белих од 2:1 на Маракани.

Наш тим је са тренерске позиције предводио Љупко Петровић, док су највеће звезде у екипи биле Звонко Милојевић, Дарко Ковачевић, Дејан Петковић, Небојша Крупниковић, Горан Ђоровић, као и многи други. Иако су црвено-бели боље отворили дуел, противник је први стигао до гола преко Ненада Бјековића средином другог дела игре. Међутим, Црвена звезде је показала инат и победнички менталитет, те головима Дарка Ковачевића са беле тачке у 79. минуту и Митка Стојковског успела да преокрене скор на семафору. Тиме је наш клуб уписао један од најдражих тријумфа у вечитим дербијима и на крају првенства подигао шампионски пехар.

Победнику 100. вечитог дербија је уручен трофеј као награда и подсећање на легендардни меч два љута противника, а исти се и дан данас налази у музеју ФК Црвена звезда.

Претходни текстОпоравак црвено-белих у теретани и на терену
Следећи текстЗвезда са +52 славила против Врбаса