Мимовић у Звезди до 2028. године

35

Црвена звезда чува своје бисере и показује да је младост будућност, с обзиром на то да је данас у просторијама клуба, сарадњу до 2028. године продужио талентовани десни бек рођен 2004. године – Огњен Мимовић.

Веома сам срећан поводом продужетка уговора са Црвеном звездом. Корак сам ближе остварењу дечачког сна, односно да заиграм за први тим на Маракани и освојим титулу у црвено-белом дресу. Захвалио бих се челним људима у клубу, који су имали поверења у мене. Надам се да ћу испунити очекивања у наредном периоду. Нема дилеме да су ми пријале партије у редовима ОФК Београда, тако да и њима дугујем захвалност. Свакако да је брзина једна од мојих карактеристика, али не волим да причам много о себи. Огромну подршку добијам од породице, нарочито оца, који ми је први честитао продужетак уговора – рекао је Мимовић.

Спортски директор нашег клуба – Митар Мркела је са великим задовољством говорио о Мимовићу и назначио да је у групи играча, који су поникли у црвено-белој Омладинској школи.

Огњен Мимовић је дете Црвене звезде. Иза себе има одличну полусезону у дресу ОФК Београда, где је показао велики квалитет. Редовно смо пратили његове наступе, те уочили огроман потенцијал. Мимовић игра на позицији десног бека, која се данас сматра дефицитарном у модерном фудбалу, а рођен је 2004. године и веома је млад. Може много да пружи на терену, константан је и игра у оба правца, што је један од примарних захтева за бочне фудбалере. Имамо поверење у нашу децу, а Огњен Мимовић дефинитивно спада у групу фудбалера који су пројекти клуба – поручио је Мркела.

Огњен Мимовић је рођен 17. августа 2004. године у Горњем Милановцу. Као дете Црвене звезде прошао је готово све млађе категорије нашег клуба, а наступао је и за старије док је био део јуниора, које је са клупе тада предводио Марко Неђић. Сјајна издања је пружао у мечевима Лиге шампиона за младе против Сент Патрика и Емполија, а успешну сезону је крунисао титулом Омладинске лиге Србије. Наставио је млади десни бек са квалитетним издањима у сениорском фудбалу. Претходних шест месеци је пружао одличне партије за ОФК Београд, као позајмљен играч. Одиграо је 13 утакмица, уз скор од две асистенције у дресу екипе са Карабурме, где је показао изванредан потенцијал.

Претходни текстЗвезда отпутовала на Кипар
Следећи текстЗвезда одрадила први тренинг на Кипру