Звезда почела зимске припреме

21

Фудбалски клуб Црвена звезда данас је званично започео зимске припреме под командом шефа стручног штаба – Владана Милојевића.

После одрађених дводневних тестирања у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку, данас од 11 часова наши првотимци су истрчали на терен први пут у 2024. години.

На прозивци Владан Милојевић је имао на располагању 27 фудбалера, то су: Омри Глазер, Зоран Поповић, Никола Васиљевић, Балша Поповић, Коста Недељековић, Лазар Николић, Милош Дегенек, Урош Спајић, Александар Драговић, Немања Милуновић, Вељко Милосављевић, Милан Родић, Виктор Радојевић, Срђан Мијаиловић, Марко Стаменић, Гелор Канга, Никола Кнежевић, Јован Шљивић, Мирко Иванић, Александар Катаи, Андрија Максимовић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Владимир Лучић, Урош Кабић, Стефан Митровић и Јован Мијатовић. Црвено-белима ће се убрзо придружити Шериф Ендиаје, Едмунд Адо и Питер Олањинка, док су због репрезентативних обавеза одсутни Жан Филип Красо, Кингс Кангва, Насер Ђига, Осман Букари и Ин Бом Хванг.

Припреме са првим тимом ће одрадити омладинац нашег клуба Вељко Милосављевић, као и Виктор Радојевић и талентовани Андрија Максимовић који су претходну полусезону провели у Графичару. У прву екипу Црвене звезде су прекомандовани и голман Балша Поповић, као млади нападач Александар Кахвић који ће такође путовати на Кипар.

Наши првотимци ће тренирати у Београду до 14. јануара, а затим ће 15. дана у месецу отпутовати на Кипар, тачније Пафос, где ће боравити 17 дана и одиграти пет контролних утакмица. Ривали црвено-белима на зимским припремама ће бити кипарска Хлорака (17. јануар), мађарски Залаегерсег (20. јануар), суботички Спартак (24. јануар) и лучанска Младост (28. јануар). Генерална проба је заказана за 1. фебруар, док ће име ривала бити накнадно објављено.

Претходни текстПлан припрема Звездиних првотимаца
Следећи текстМилојевић: Заслужујемо успех, морамо да испунимо циљеве