Милојевић: Заслужујемо успех, морамо да испунимо циљеве

16

Шеф стручног штаба Црвене звезде – Владан Милојевић се на првом тренингу у 2024. години обратио играчима.

На почетку вам желим срећне празнике. Знате сви веома добро, играчи који сте били у мом претходном мандату, који су нам циљеви. На нама је да радимо, будемо вредни и имамо поштовања између себе. Биће тешко. Мислим да имамо квалитет. Морамо да испунимо циљеве, јер сматрам да заслужујете успех. Причаћемо, имамо времена. Желим вам здравље, а остало решавамо у ходу – поручио је на почетку Милојевић.

Шеф струке црвено-белих је пре обраћања фудбалерима одговарао на питања новинара, а на првом тренингу је могао да рачуна на 27 играча. Тиму ће се прикључити убрзо Шериф Ендиаје, Едмунд Адо и Питер Олањинка.

– Услед вируса и временских прилика неки играчи данас нису стигли на окупљање.

Први пут је по повратку на клупу Црвене звезде искусни стратег предводио фудбалере на тренингу.

– Увек је лепо бити у Звездиној опреми. Живот ми је везан за црвено-беле боје од малих ногу. Ово је моја кућа. Када одлазим идем са кофером, али је тај пртљаг увек спреман да се врати назад. Веома ми је драго, а за мене је највећа сатисфакција јер Црвена звезда може увек да рачуна на мене. Док сам жив и буде било потребе за мојим радом, ту сам. Претходне успехе сам спаковао у “фиоку”, а ово је нови изазов који је испред мене. Надам се да ћу свим препрекама успешно одговорити.

Услед репрезентативних обавеза на почетку припрема биће одсутни Жан Филип Красо, Кингс Кангва, Насер Ђига, Осман Букари и Ин Бом Хванг.

– Величина клуба Црвене звезде је у томе да има играче на великим континенталним такмичењима. Имам искуства у оваквим ситуацијама, нарочито у претходним клубовима, конкретно у Саудијској Арабији, када нисам могао да рачунам на половину тима месец дана. У свакодневној смо комуникацији и пратимо их. Веома ми је битно да избегну повреде. Када је у питању физичка припрема неће ништа изгубити. Квалитетни су и добри играчи, а биће у такмичарском ритму. Сви ће наступати, док ће једино бити неповољно ако неко од њих не буде имао минуте, па не ухвати такмичарски ритам. Међутим, они су професионалци.

Истакао је Владан Милојевић да су његови изабраници успешно завршили медицинска тестирања.

– Сви играчи су радили добро током паузе. Период од две недеље није сувише дуг за фудбалере. Момци су здрави, што је веома битно. Немамо озбиљније повређене играче, једино Мирко Иванић мало кубури са повредом. Потрудићемо се да га поштедимо на почетку. Фудбалери су спремни на завидном нивоу и мотивисани су за почетак, што ми је драго.

Говорио је искусни стратег о зимском прелазном року.

– У овом тренутку имамо велики ростер играча, који је направљен за три такмичења , међу којима је и Лига шампиона. У другом делу сезоне нас очекују првенство и куп, а то је мањи број утакмица. Прелазни рок је жива ствар, не зависи све од нас, док некад на то утичу и играчи. Имамо времена, а прелазни рок се захухтао. Не могу ништа да кажем прецизно, али ту су људи у клубу, скаутинг тим и стално смо у комуникацији. У року само једног дана могуће су промене.

Радује се Владан Милојевић што ће моћи да рачуна на велики број младих фудбалера, који су поникили у Звездиној академији.

– Видели сте у претходних шест месеци како поједини играчи могу да “експлодирају”. Мислим да Црвена звезда има добру Омладинску школу, уз Графичар и ОФК Београд. Инсистирао сам на томе да поведемо много младих играча, да имамо увид у њихов рад. Већину знам, а није само ствар њиховог тренинга и понашања. Потрудићемо се да као клуб прикључимо доста младих фудбалера првом тиму.

Говорио је Милојевић и о плану припрема.

– Идемо у Пафос, где ћемо бити смештени у одличном хотелу, једном од најбољих. Имаћемо два фантастична терена, на којима у овом тренутку тренира репрезентација Шведске. Налазе се у околини Пафоса. Сматрам да ћемо имати добре временске услове, иако је Кипар непредвидљив када је време у питању. Може да буде сунчано, а некад је веома кишовито. Заказали смо четири утакмице, а потрудићемо се да одиграмо и пету контролну проверу. То је задатак и организатора. Искористићемо добре услове на најбољи могући начин.

Јасан је био шеф стручног штаба нашег тима када су у питању циљеви до краја сезоне.

– Очекивања су у складу са Црвеном звездом – освајање првенства и Купа Србије. Имамо два такмичења где желимо да дамо максимум и остваримо циљеве.

Истакао је реномирани стручњак да рачуна на све фудбалере.

– Рачунам на све играче. Фудбалери који су у ростеру имају квалитет и добро су скаутирани. Доста зависи од њихових наступа, али мислим да морају да схвате да овде нема баш много времена за прилагођавање. Некада се странци снађу добро, некада не, јер им треба више времена. Стрпљиви смо. То су одлични играчи, поседују квалитет. Остало је да ме увере на терену. Зато постоје тренинзи и припреме, а имамо времена и да разговарамо. Већ сам причао са доста играча, волим да имамо комуникацију.

Осврнуо се Милојевић на домаћи шампионат и истакао да верује у свој рад.

Нисам неко ко гледа у прошлост. Тренутно заостајемо за Партизаном, који је главни конкурент за титулу, без потцењивања осталих екипа. Квалитетније је првенство за разлику од претходне године, али неоптерећујемо се. Задесило се да је мој долазак опет у кризној ситуацији. Верујем у мој рад, сараднике и најбитније је да будемо здрави – закључио је Милојевић.

Претходни текстЗвезда почела зимске припреме
Следећи текстЦрвено-бели допутовали у Милано (четвртак, 20.30)