КК Црвена звезда Меридианбет у посети Звечанској

30

КК Црвена звезда Меридианбет без обзира на изузетно напоран календар на почетку 2024. године није заборавио наше најмлађе, најважнији део нашег друштва, нашу децу. Посебно ону која немају тренутно топлину породичног дома…

Овога пута делегација Клуба коју су чинили Председник УО КК Црвена звезда Меридианбет и власник компаније WД ЦОНЦОРД WЕСТ Жељко Дрчелић, као и легенде нашег клуба Игор Ракочевић и Небојша Илић, посетили су уочи Божића Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду.

Том приликом уручили су пакетиће, улепшали празнике и обрадовали децу која и на овај начин знају да су окружена љубављу пожртвованих људи који раде у центру, али и да нису заборављена и да имају подршку свих нас! И тако ће бити сваке године на њеном почетку…

Жељко Дрчелић, председник УО КК Црвена звезда Меридианбет:

Посебно нам је драго што смо сада на почетку 2024.године имали прилику да сви заједно са КК Црвена звезда посетимо нашу децу у Звечанској и улепшамо им празничну атмосферу. Овакве акције су нам изузетно важне, а биће их још, и не само ове врсте, јер показујемо бригу и подршку према деци која не одрастају у својим породицама, али су окружена великом љубављу и пажњом људи у Центру. Ово је прилика да и свим тим дивним људима који раде у центру изразимо захвалност, јер и несебично дају себе како би наша деца у овом Центру лакше пребродила све недостатке које живот без породице доноси.

Верујем посебно у овим данима Новогодишњих и Божићнох празника да свако од нас, у складу са својим могућностима, може пружити племенитост, бригу, помоћ и допринос унапређењу заштите деце без родитељског старања. Хвала директору центра – Зорану Милачићу на помоћи да ову посету остваримо, а највише хвала малишанима који су нас својим осмесима још једном подсетили колико је важно да ценимо оно што имамо, а често тога нисмо ни свесни. Оно што знам сигурно је да се видимо и следеће године – рекао је Жељко Дрчелић.

Некада су, свако у својој ери пунили кошеве ривала, сада су заједно као део делегације Црвене звезде били у Звечанској на потпуно другачијем задатку. Као очеви су га са људске стране схватили изузетно озбиљно и схватају важност оваквих акција:

Деца су један од стубова друштва. Нека немају нажалост среће из многих разлога да одрастају у својим породицама. Овај Центар постоји већ деценијама и захваљујући великој пажњи и бризи људи који овде раде генерацијама. И зато морамо да их подржимо. Малим, великим акцијама, на који год начин. Овога пута без наших кошаркаша који су претходних дана играли много утакмица и били готово нон стоп ван Београда.

Овим људима је потребна подршка, а деци пажња, љубав и топлина дома коју и добијају у овом Центру. Ако смо макар мало успели да улепшамо ове празнике овој нашој деци, онда је наша посета успела. Хвала још једном свима који су нас срдачно дочекали, а Црвена звезда је увек подржавала овакве акције и знам да ћемо овде поново доћи – рекао је Небојша Илић.

КК Црвена звезда Меридианбет користи ову прилику да свим свим навијачима, љубитељима кошарке, људима добре воље и свим верницима честита Бадње дан, Бадње Вече и највећи и најрадоснији празник – Божић!

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстБонуси обележили Звездину јесен
Следећи текстБадње вече и Божић у дому браће Петровић