Иза југа Маракане – Развој пионира кроз утакмице са великанима

48

Пионирска селекција Црвене звезде, предвођена перспективним стручњаком – Миланом Савковићем, на крају јесењег дела сезоне заузима лидерску позицију у првенству са 37 освојених бодова на 13 одиграних мечева уз гол разлику 54:5. Поред сјајног издања у домаћим оквирима, наши пионири су блистали и на међународним турнирима, а млади стручњак не крије да је презадовољан до сада учињеним са генерацијом момака рођеном 2009. године.

Веома оптимистично и плански, са доста елане и жеље мој стручни штаб и ја смо кренули у нову сезону 10. јула протекле године. С обзиром да се нисмо довољно знали унутар стручног стаба на почетку сезоне – поверењем и добром атмосфером смо кренули у нове победе. Наш план и филозофију смо представили момцима, који су крајње професионално и одговорно одрадили ових шест месеци. Имали смо доста интернационалних турнира који су пре свега направили добру хемију у екипи, преко 45 дана смо провели заједно ове полусезоне и по томе ћемо сви памтити прелепе тренутке од Разграда, Бања Луке, Москве, Кине… Највећи бенефит свакако је напредак већине појединца, како на индивидуалном, тако и групном техничко-тактичком плану. Победе, озбиљни противници и освајање турнира ментално добро утичу на појединца и екипу, ту се види помак у односу на прву половину године. Сви ми смо били привилеговани што смо укрштали копља са Лудогорецом, екипом ЦСКА из Москве, Динамом из Минска, Зенитом, Локомотиом из Москве, Фејенордом, Ривер Плејтом, најбољим кинеским академијама, а још смо одиграли и не тако мали број одличних утакмица у Првој лиги пионира Београда. На физичком плану екипа је такође направила рапидну разлику у параметрима у односу на последње мотпричко тестирање – започео је Милан Савковић.

Шеф стручног штаба пионирске селекције Црвене звезде је изнео план зимских припрема за наставак сезоне, али се дотакао и не тако малих промена у стручном штабу, те са великом дозом оптимизма ишчекује окупљање генерације 2009.

Планирамо да наставимо са тренинзима од 15. јануара, док ће прве четири недеље бити у Београду, а пут Требиња је организован за 18. у месецу. Биће малих промена у стручном штабу, где ће мој дугогодишњи први помоћник Ђорђе Танасковић имати прилику да самостално води селекцију у клубу, као и млади талентовани стручњак Димитрије Павловић, који ће бити задужен за моторички развој наших петлића. Од следеће полусезоне мој први асистент у раду и развоју ће бити искусни стручњак Никола Серпак. Планови остају исти, као и наша жеља и потреба да у мају месецу можемо са поносом подвучемо црту – закључио је Савковић.

Пионири су једину нерешену утакмицу у првенству у јесењем делу сезоне одиграли против вечитог ривала, док су уписали 12 победа, најбољи стрелац екипе је Веско Чукић са девет постигнутих голова, док га прате Небојша Грујић са осам, као и Наум Перовић и Вук Ђајић са по шест погодака. Графичар се налази на четвртој позицији са 26 освојених бодова, тачније осам победа, два ремија и три пораза, док гол разлика нашег развојног тима износи 23:11, а најбољи стрелац екипе јесте Никола Радонић са шест голова.

Претходни текстГол године – Букари из “мртвог” угла против Јанг Бојса
Следећи текстКанга и Букари најбољи асистенти јесени