Звездини репрезентативци у 2023. години

32

Током претходне календарске године Црвена звезде је имала велики број репрезентативаца који су са успехом наступали за своје националне селекције.

Део А репрезентације Србије у години за нама био је талентовани Стефан Митровић, који је са поносом представљао Црвену звезду, али и нашу државу на квалификационим мечевима за Европско првенство, али и пријатељским дуелима. Такође, брзоноги фудбалер је у претходној години био и део младог националног тима Републике Србије.

Када је реч о репрезентацијама са афричког континента, Звезда се може похвалити са пет представника. Део националног тима Гане су били Осман Букари и Едмунд Адо, Гелор Канга је наступао у репрезентативном дресу Габона, док је Кингс Кангва представљао Замбију. Такође, појачања из летњег прелазног рока су скренула пажњу селектора, па је Жан Филип Красо бранио боје Обале Слоноваче, а Насер Ђига – Буркине Фасо.

Осим Митровића позив селектора младе репрезентације Србије је у години за нама стигао и на адресе првотимаца Владимира Лучића, Уроша Кабића, Николе Кнежевића, Николе Митуљикића, али и Звездиних играча који се налазе на позајмицама – Уроша Лазића, Јована Митуљикића и Андреја Ђурића.

Млади фудбалер наше екипе – Марко Стаменић је у току претходне године био важан шраф у репрезентацији Новог Зеланда, док је штопер Црвене звезде – Милош Дегенек представљао национални тим Аустралије. Када је реч о азијском континенту имао је наш клуб још два представника, а реч је о репрезентативцу Јужне Кореје – Ин Бом Хвангу, али и чувару мреже црвено-белих – Омрију Глазеру, који је носио дрес националног тима Израела. Такође, наш клуб је имао представника и у репрезетнацији Канаде, а реч је о Милану Борјану који се налази на позајмици у Словану из Братиславе.

Да Црвена звезда поседује сјајан потенцијал у младим играчима који су одрасли у црвено-белој Омладинској школи, потврђује и број играча нашег клуба у У19 репрезентацији Србије. Део омладинске репрезентације су били талентовани фудбалери које је јавност већ упознала кроз утакмице првог тима – Јован Мијатовић, Коста Недељковић и Јован Шљивић, али и јуниори клуба – Стефан Маринковић, Алексеј Вукичевић, Андреј Петровић и Матеја Бубањ. Поверење селектора У19 националног тима су заслужили Стефан Лековић (Виљареал Б), Огњен Мимовић (ОФК Београд) и Виктор Радојевић (Графичар).

У претходној години клуб је напустио Страхиња Ераковић, који је наступао за А селекцију Србије, као и Никола Станковић који је носио дрес младе репрезентације наше државе. Поред њих, Андрија Радуловић и Иракли Азаров су уписали наступе за младе, али и сениорске репрезентације Црне Горе, односно Грузије.

Црвена звезда има и велики број репрезентативаца у млађим селекцијама, што је још једна потврда континуираног рада усмерног на развој играча наше фудбалске академије.

Претходни текстДраговић и Лучић незамењиви
Следећи текстНова 2024. није могла да почне боље – Велика победа у Истанбулу!