Драговић и Лучић незамењиви

33

Од 32 фудбалера Црвене звезде највећи број утакмица у јесењем делу сезоне су одиграли капитен Александар Драговић и млади Владимир Лучић, којима је указано највеће поверење од стране стручног штаба црвено-белих.

Тешко да се може замислити последња линије српског шампиона без Александра Драговића. Зреле играчке године донеле су стаменом штоперу прегршт искуства, а сам став нашег капитена сведочи о лидерству. У временском интервалу од 30. јула па до 20. децембра Драговић је пропустио тек два меча. У Суперлиги је одиграо 17 сусрета, од тога је три пута био замењен пре последњег судијског звиждука. Гол је постигао против Новог Пазара, а асистенцију је утефтерио на лични конто против суботичког Спартака. У Лиги шампиона је са поносом предводио београдског великана на свих шест дуела групне фазе, док је у шеснаестини и осмини финала националног купа успео да оствари још једно проигравање за гол. Све то нас доводи до 2168 минута на терену, а поменуте мечеве је пропустио у домаћем првенству. Нема дилеме да се допринос Драговића огледа у многобројним сегментима. Начин на који осваја дуеле, ваздушне окршаје, клизеће стартове, како износи лопту и “завлачи пасове” на противничкој половини је немерљив.

Талентовани Владимир Лучић је успео да надмаши чак и Драговића по броју наступа, с обзиром да је од 27 утакмица Звезде играо на 26 сусрета. Редован је био изразити дриблер на суперлигашким теренима, па је тако играо у свих 19 кола, колико је до сада одиграно у јесењем делу шампионата. Забележио је пет асистенција и постигао један гол против Војводине. У окршајима са Манчестер Ситијем, РБ Лајпцигом и Јанг Бојсом је сваки пут био на терену, али некада и са улогом „џокера“ са клупе. Дуго ће се причати како је “заломио” Кајла Вокера, десног бека актуелног шампиона Европе, на гостујућем терену. Пропустио је тек дуел против Трајала у Купу Србије, док је до другог гола у досадашњем току такмичарске године стигао у осмини финала против нишког Радничког на Маракани. Збирно је одиграо 1453 минута наступајући на три фронта. Као један од најнепредвидљивих зналаца са лоптом у ногама, Лучић представља играча са великим потенцијалом и сигурно момка који ће оставити траг у црвено-белом дресу.

Претходни текстФотографија године – Михајловић у вечност
Следећи текстЗвездини репрезентативци у 2023. години