Звездиним Новогодишњим митингом испраћамо спортску 2023. годину

19

Традиционално, Атлетски клуб Црвена звезда, годину затвара организовањем Новогодишњег митинга. Захваљујемо се свима на енормном одзиву и великој заитересованости на учешћу која расте из године у годину, атлетска дворана била је пуна атлетичара из целе Србије и региона.

Сам почетак такмичења обележили су наступи најмађих учесника, атлетских школа.

Калина Радосављeвић већ у првој дисциплини донела је Звезди медаљу. Бронзу је освојила у дисциплини 50 метара препоне за АШ Ц са резултатом тачно девет секунди.

Увек на висини задатка, као и овај пут, била је Анђела Милошевић и са сјајним скоком од 4.59 метра освојила сребро у скоку удаљ из зоне за АШ А.

У категорији АШ Б Никола Брадић овојио је сребрну медаљу у бацању медицинке са 6.79 метара.

Златом се окитио Душан Колунџија, јер је имао најдаљи удаљ из зоне за АШ А – 4.47 метра.

У катерогији млађих пионирни Дуња Спасић истрчала је још једну одличну трку на 60 метара препоне и са 9.85 секунди освојила сребро, док је у мушкој конкуренцији тријумфовао Теодор Стаменић, као једини испод границе од 10 секунди са 9.68 секунди.

Јана Рајић, подједнако добра на стази и ван ње, освојила је сребрно на 800 метара у времену 2:24.76 за старије пионирке.

На своје стандардне висине вратила се Јована Делић. На Звездином митингу победила је са прескочених 1.78.

Победница меморијалне трке Александар Обрадовић – Бамби и ове године је Миа Вилд из Хрватске, са личним рекордом од 8.22 секунди. Звездина атлетичарка Лена Милинковић била је другопласирана са 8.68 секунди.

У трци на 800 метара за старије јуниорке, Јована Станковић је у неизвесном финишу ипак испустила сребно, али освојила је бронзано одличје са 2:24.90.

Јуниорски стаж, Стефан Јованов завршио је са вицешампионском позицијом у бацању кугле и то са хицем од 16.61 метара.

Напета трка, као и увек, две спаринг партнерке на 1.500 метара. Пуленке Мирјане Стојановић, Наталија Грујић и Катарина Милосављевић, поново су до самог краја трке биле раме уз раме. Овога пута Наталија се окитила златом са истрчаних 4:32.06, док је Катарина освојила сребро са 4:33.46.

Михајло Киш истрчао је 7.07 секудни у финалној трци за млађе јуниоре на 60 метара и освојио сребро.

Најбржи старији пионир на 60 метара јуче је био Петар Тихојевић. Златна медаља вредела је 7.34 секунди.

Сјајних 5.77 метара удаљ је скочила Милица Глоговац за тријумф у категорији старијих пионирки. Милица је наступила и на 200 метара, где је била трећепласирана са 26.99 секунди.

За стотинку бржи од осам секунди на 60 метара био је Михаил Кучерук у финалу за млађе пионире и освојио сребро.

У трци на 200 метара за сениорке, Сашка Соколов освојио је бронзу са 26.42 секунди, док је код сениора Богдан Видојковић такође био трећи са 22.10.

Немања Глишић је у јакој конкуренцији на 200 метара за старије јуниоре освојио бронзану медаљу са истрчаних 22.94.

Сребрну медаљу у скоку удаљ за старије пионире освојио је Алекса Средојевић са даљином 6.38 метара.

Целокупне резултате можете погледати на „Opentrack“-у.

Честитамо свим атлетичарима и њиховим тренерима на успешно завршеној спортској 2023. години и желимо свим пуно успеха у наредој. Захваљујемо вам се на изванредном одзиву и очекујемо вас и наредне године.

Срећне новогодишње и божићне празнике жели вам Атлетски клуб Црвена звезда!

Претходни текстУбедљива победа Црвене звезде Меридианбет за крај 2023!
Следећи текстПразник атлетике – Звезднин Новогодишњи митинг