Средина – Неухватљиви Букари

19

Велика је конкуренција у везном реду, али и на крилним позицијама у Црвеној звезди, премда је утисак да је ову јесен обежелио Осман Букари, о чијем ће се голу против Манчестера у Енглеској дуго причати.

Букари је на 22 утакмице уписао седам погодака и шест асистенција, а од њега више наступа има само Владимир Лучић који је одиграо 26 мечева и на њима забележио два гола и четири кључна додавања. Управо је тај двојац најчешће деловао по боковима, али су минуте бележили и Александар Катаи који је на 16 мечева постигао пет голова, те Стефан Митровић са 13 утакмица и поготком. Нешто мажу минутажу имао је Урош Кабић који је одиграо шест утакмица, док Никола Митуљикић није наступио за Звезду ове јесени.

Најстандарднији фудбалер средина терена, који је додуше неретко играо и на беку и штоперу је Срђан Мијаиловић. Популарни Мићко је одиграо 21 утакмицу и уписао гол, док два меча од њега, али исти учинак има Марко Стаменић. Ин Бом Хванг је одиграо 18 мечева и забележио два гола уз две асистенције, док је Гелор Канга најбољи асистент екипе уз Букарија. Канга је на 17 утакмица постигао три гола и постигао шест асистенција, док се Иванић на 16 мечева два пута уписао у стрелце, а у пет наврата проиграо саиграче. Кингс Кангва је на 11 сусрета имао прилично добар учинак када је реч о проигравањима, те је уписао три асистенције. Јован Шљивић је на шест мечева постигао два поготка, док исти голгетерски салдо, али на четири сусрета има Никола Кнежевић. Минуте није добио Едмунд Адо.

Такође, два дебитанта у првом тиму Звезде ове јесени били су дечаци – Вељко Вукојевић и Андрија Максимовић.

СТАТИСТИКА:

Владимир Лучић – 26 утакмица, 2 гола и 4 асистенције
Осман Букари – 22 утакмице, 7 голова и 6 асистенција
Срђан Мијаиловић – 21 утакмица и 1 гол
Марко Стаменић – 19 утакмица и 1 гол
Ин Бом Хванг – 18 утакмица, 2 гола и 2 асистенције
Гелор Канга – 17 утакмица, 3 гола и 6 асистенција
Мирко Иванић – 16 утакмица, 2 гола и 5 асистенција
Александар Катаи – 16 утакмица и 5 голова
Стефан Митровић – 13 утакмица и 1 гол
Кингс Кангва – 11 утакмица и 3 асистенције
Јован Шљивић – 6 утакмица и 2 гола
Урош Кабић – 6 утакмица
Никола Кнежевић – 4 утакмице и 2 гола
Андрија Максимовић – 1 утакмица
Вељко Вукојевић – 1 утакмица
Едмунд Адо – без наступа
Никола Митуљикић – без наступа

Претходни текстЗаслужен пораз у Атини
Следећи текстПродаја појединачних карата за Партизан само уз сезонску у просторијама СД Црвена звезда!