Иза југа Маракане – Млађи кадети Звезде 10/10

19

Млађи кадети Црвене звезде, предвођени младим стратегом Миланом Миленковићем, иза себе имају врхунску полусезону. Црвено-бели су на десет мечева стигли до исто толико тријумфа, уз гол разлику 90:2. Импресиван учинак и прво место на табели ће бити велики подстрек за даљи напорни рад дечацима рођеним 2008. године.

С обзиром на то да смо завршили јесењи део шампионата Лиге млађих кадета са максималним учинком задовољни смо са резултатске стране. Уз велику дозу поштовања према свим ривалима у првенству, остаје жал за јачим утакмицама. Међутим, у другом делу сезоне групе А и Б Лиге млађих кадета ће се укрстити, па ће самим тим мечеви бити квалитетнији и занимљивији. Генерацију 2008 краси велико другарство. Хомогена су група, те су тимски веома повезани. Сјајна атмосфера у свлачионици се преноси и на терен. Са тренерске стране могу да кажем да онда свака замисао и тренажни процес са момцима иде много лако када су заједно – истакао је Миленковић.

Захтевније утакмице ће бити велики изазов црвено-белима, који ће наредне такмичарске сезоне 2024/25 бити учесници Кадетске лиге Србије.

Поред првенства учествовали смо на одличном турниру у Санкт Петербургу током августа. На старту смо одрадили веома захтевне припреме у Бањалуци, а врло брзо након тога смо освојили турнир у Модричи, где смо наступали као годину дана млађа екипа у конкуренцији фудбалера рођених 2007. године. Верујем да ћемо и у другом делу сезоне бити учесници неколико турнира. Наш лични циљ јесте да се што боље припремимо за конкурентнији шампионат од пролећа, све у том правцу да играчи предстојећег лета буду спремни за Кадетску лигу Србије – закључио је млади тренер.

Као најефикаснији у селекцији млађих кадета Црвене звезде током јесењег дела првенства се издвојио Алекса Петровић са 18 датих голова, док је најбољи асистент Милош Петровић који је у 16 наврата наместио саиграчима погодак.

Претходни текстУбедљива победа Звезде против Војводине
Следећи текстЗвездаши хвала на подршци