Заслужена победа Реала у Београду

16

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет изгубили су од Реал Мадрид у Евролиги у Арени – 72:58.

Пред 15 хиљада гледалаца актуелни првак Евролиге потпуно заслужено је славио, а црвено бели су прирали само у првој деоници, да би Реал већ почетком друге деонице стекао предност и није је испуштао до краја меча.

Најефикаснији на утакмици којој је претходила изузетно топла добродошлица Факунду Кампацу и на којој није играо Шабаз Нејпир, били су Теодосић и Митровић са по 14 поена.

Већ у четвртак у празној дворани „Александар Николић“ црвено бели играју номинално као гости утакмицу против Макабија (20,05 часова).

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић, Теодосић 14 (5ас), Ханга 10 (4ас), Давидовац 3, Митровић 14 (4ск9, Лазић 5, Симоновић 4, Тоби 2, Боломбој 2 (10ск), Недовић 4, Гедраитис, Јаго (4ас)

Реал Мадрид: Козер, Абалде 5 (4ск), Кампацо 3 (4ск), Гонзалес, Хезоња 17 (10ск, 4 изб), Алосен, Родригез 6 (8ас), Поарије 14, Таварес 8 (6ск), Љуљ 5, Ендиај 10, Муса 4

Тренер Јанис Сферопулос: – Играли смо против квалитетног тима, шампиона Европе и првог тима на табели. Било је тренутака када смо се добро борили, али то није било довољно. Играли смо против најбоље одбране и једног од најбољих напада Евролиге. Зауставили смо их на 72 поена и то је добро. Промашили смо неке отворене шутеве, имали слабе проценте и овако квалитетан тим је без тога тешко победити. Неки играчи су се добро борили, али има и неких за које верујем да су могли више. Хвала навијачима на подршци, нисмо добили позитиван резултат, али када нисмо добро, потребни су нам, јер знамо да ће бити ту када будемо били добри. Одлично смо почели, ако погледате остале утакмице, Реал их отвара са плус 20 и кажете да нисмо имали енергије? Не можемо да играмо са пет играча 40 минута. Неки играчи сами траже измене, јер су били уморни. Морају да одморе. Слажем се да нисмо правили фаулове у последњој четвртини и причали смо да морамо да будемо паметнији и чвршћи, али ово је нападачки настројен тим, и да тешко им је да увек буду скоцентрисани на одбрану – закључио је Сферопулос.

Претходни текстБахар: Жељом и борбом да покажемо да смо заслужено први
Следећи текстТрадиционални Новогодишњи митинг АК Црвена звезда