Бахар: Жељом и борбом да покажемо да смо заслужено први

28

Очекивања пред 171. вечити дерби који ће се одиграти сутра од 18 часова изнео је шеф стручног штаба нашег тима Барак Бахар.

У дербију нема фаворита унапред, већ се то показује на терену. Морамо да поштујемо противника, јер је ситуација на табели до недавно била таква да је вечити ривал био први са 13 победа у низу. Морамо да будемо скромни и наставимо у добром ритму. Знам да нисмо победили Партизан на ЈНА већ седам година и то је велики изазов за нас – почео је Бахар.

Детаљна анализа је урађена када је реч о нашем следећем ривалу.

– Анализирали смо ривала, наравно, тако припремамо сваку утакмицу. Партизан је имао један од најдужих низова у Европи и нормално је да дође до пада форме. У дербију је све до жеље. Звезда је шест година била боља од Партизана, али се дешавало да у дербију буде егал. Морамо на терену да покажемо да смо бољи.

Свестан је Бахар важности вечитог дербија.

– Не треба ми ултиматум, нити да ми ико прича о дербију. Знам колико је ова утакмица важна за играче, навијаче, клуб, па и мене.

Истиче шеф стручног штаба нашег тима важност Ендиајеа за Звезду.

– Што се Ендиајеа тиче и тога да ли ће почети, то ћемо још видети после тренинга. Он ради добро и бори се кад год игра. Тимски је играч и много ради за екипу. Побеђујемо и губимо заједно, јер смо тим. Причао сам са њим, подижемо га и добро ради за екипу. Креира шансе, али некада промашује, мада многим играчима се то дешава, и то је део игре. Треба му самопоуздање и за мене је он важан играч.

Открио је Бахар да ће Катаи, који је постигао шест голова вечитом ривалу, сутра почети меч.

– Не занима ме статистика. Важно ми је да најбољи играчи буду на терену, а то су они који су у најбољој форми. Ако већ говоримо о Катаију, он ће почети сутра.

Мијатовић игра у фантастичној форми.

– Не зависи од мене да ли ће Мијатовић остати. Добар је играч, има светлу будућност и сигурно га тражи много европских клубова. У доброј је форми, али мора да ради још и напредује. Радимо с њим, као и са осталим младим играчима. Мени импонује што сви виде да Звезда има будућност са младим играчима, те да они играју, не само у Суперлиги, већ и Лиги шампиона. Надам се да ће Мијатовић наставити да погађа. А да ли ће и он почети дерби, то не могу да кажем. Морам мало да и вас изненадим сутра.

Нажалост, Иванић због повреде неће моћи да помогне саиграчима.

Иванић је још увек повређен и неће бити део екипе за сутрашњи меч – подвукао је Бахар.

Претходни текстМилоје пожелео Звезди срећу пред вечити дерби
Следећи текстЗаслужена победа Реала у Београду