Шљивић и Максимовић блистали против Манчестер Ситија

28

Омладинска селекција Црвене звезде ремизирала је са Манчестер Ситијем у последњем колу групе Г Лиге шампиона за младе резултатом 2:2. Прелепе поготке за тим Ненада Милијаша постигли су Јован Шљивић и Андрија Максимовић, док је двоструки асистент био Алекса Цветковић, а Звезда се на частан начин, са четири освојена бода опростила од елитног такмичења.

Црвена звезда – Манчестер Сити 2:2 (2:1)

Стадион: „ФК Вождовац“.

Судија: Сајат Карабајев (Казахстан).

Стрелци: Шљивић у 20. и Максимовић у 41. минуту за Црвену звезду, а Муир у 36. и Рупрехт у 76. минуту за Манчестер Сити.

Жути картони: Цветковић, Радујко (Црвена звезда), Мукаса, Океке, Рупрехт, Врајт (Манчестер Сити).

Црвена звезда: Драшкић, Вукичевић, Милосављевић, Видојевић, Стојсављевић, Лечић (од 78. Петровић), Цветковић (од 90. Радујко), Бубањ (од 56. Гојков), Максимовић (од 56. Вукојевић), Шљивић (од 90. Мирановић), Маркочевић.

Резерве: Маринковић, Остојић, Мирановић, Петровић, Гојков, Вукојевић, Радујко.

Манчестер Сити: Мареј, Карингтон (од 76. Нобл), Симпсон, Самјуел, Галвез, Врајт (од 86. Греј), Мукаса (од 62. Рупрехт), Океке (од 76. Хески), Адам, Муир (од 76. Лоренс), Обоаводу.

Резерве: Винт, Нобл, Нејлор, Греј, Хески, Рупрехт, Лоренс.

На прави начин су изабраници Ненада Милијаша отворили последњу утакмицу у групној фази Лиге шампиона за младе, те су први пут запретили гостима из Манчестера већ у четвртом минуту. Кренуло је од Милосављевића који је послао идеалну лопту за Бубња, али је нападач из Ниша гађао право у Мареја. Звезда је повела у 20. минуту маестралним голом Јована Шљивића. Стојсављевић је извео аут за Цветковића, а он проследио за Шљивића, који се наместио на десну ногу и искоса са ивице шеснаестерца „очистио паучину“ Марејевог гола и сигурно се кандидовао за најлепши погодак у Лиги шампиона за младе ове сезоне.

Могли су изабраници Ненада Милијаша да удвоструче предност у 35. минуту, када је из корнера стрелац првог поготка пронашао капитена – Вукићевића, али је његов ударац завршио тик уз стативу. Уследила је казна, с обзиром на то да је Манчестер Сити само минут касније дошао да изједначења, када је Муир затресао мрежу Драшкића. Наставили су изабраници Ненада Милијаша са тоталном офанзивом, па су тако низали нападе све до 41. минута, када су дупли пас одиграли Цветковић и Андрија Максимовић, а потоњи је упутио неодбрањив ударац са дистанце у малу мрежу гола Мареја за ново вођство црвено-белих.

Спасила је статива наш тим у 51. минуту када је Обоаводу погодио стативу. У 56. минуту смо видели нову прилику за Црвену звезду, а запретио је тада са десне стране искоса, најрасположенији актер меча – Шљивић, али је погодио само спољни део мреже. Комбиновали су затим Марковчевић и Шљивић у 58. минуту, а када је деловало да ће потоњи упутити ударац, застао је и на крају шутирао поред гола Мареја.

Након корнера Манчестер Ситија и гужве у шеснаестерцу Црвене звезде у 73. минуту, видели смо нову прилику за гостујућу екипу, када се затресла пречка Драшкића, али је резултат на срећу остао непромењен. Но, три минута касније, резервиста Рупрехт је изједначио резултат. Могла је Звезда до победе у надокнади времена, али је Маркочевић шутирао преко гола, из веома изгледне позиције.

Претходни текстДавид Матлак вицешампион света!
Следећи текстМилијаш: Дечаци показали да су будућност Звезде