Седам златних медаља Звездиних пионирки на Првенству Србије

184

Првеннство Србије у пионирској категорији одржано је у новембру у Новом Саду на базену „Слана бара“.

У изузетно јакој конкуренцији пионири Пливачког клуба Црвена звезда Београд освојили су 10 медаља, 7 златних, 2 сребрне и једну бронзану.

Златне медаље освојили су Јана Јовановић 4 (100м делфин, 200м мешовито, 100м мешовито, 400м слободно), Дуња Пајић (100м прсно), женска штафета 4х50м мешовито (Јовановић, Пајић, Михаиловић, Бегенишић) и женска штафета 4х50м слободно (Јовановић, Михаиловић, Бегенишић, Пајић). Сребрне медаље припале су Дуњи Пајић (50м слободно) и Јани Јовановић (200м слободно), а Јана је освојила и бронзано одличје на 50м слободно.

Од 36 пријављених клубова ПК Црвена звезда је заузела 5. место по бодовима (532) у екипној конкуренцији, а 2. место по освојеним медаљама. Женска екипа је бодовно била најуспешнија на првенству државе.

Најбољих 8 пливача и пливачица, по правилнику и пропозицијама ПСС, су проглашени најсвестранијима на овом првенству. У женској конкуренцији Јана Јовановић је освојила прво место, Дуња Пајић је била трећа, Лена Бегенишић је заузела 6. место, а Вера Михаиловић 7. место.

Најзначајнији резултат такмичења остварила је Дуња Пајић у дисциплини 100м прсно (497 ФИНА бодова) са временом 1:18,68 што је уједно и нови рекорд Србије за девојчице до 11 година.

Честитамо Звездиним пиониркама на изузетним резултатима и желимо пуно среће и нових успеха на будућим такмичењима.

Претходни текстЗвезда славила у Новом Саду
Следећи текстКарте за Напредак од петка у продаји