Црвено-бели све бројнији, стиже Анадолу Ефес (петак, 20ч)

43

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет дочекују у петак (Београдска Арена, 20 часова) екипу Анадолу Ефеса.

Црвено-бели ову утакмицу дочекују у добром расположењу након рутинске победе у Новом Месту где су претходних година знали да играју драматичне и врло тешке утакмице.

Тренер Јанис Сферопулос на тренингу у четвртак у дворани „Александар Николић“ имао је све већи број играча, капитен Бранко Лазић се прикључио тимским тренинзима, док је Адам Ханга такође почео да ради на физичкој спреми.

О предстојећем противнику и утакмици са турским шампионом тренер Јанис Сферопулос је рекао:

Играмо против веома талентованог тима. Имају искусне играче. То што имају неколико одустних не би требало много да нам промени у организацији игре. Имају решења, играче који могу да покрију недостатке, који знају да играју и то раде на високом нивоу. Зато морамо да будемо концентрисани, да знамо како да их бранимо. Ако дате превише простора појединим играчима, могу да вас убију. С друге стране, морамо да играмо паметно у офанзиви и нађемо начин да их нападнемо. Раде различите ствари у одбрани, почевши од одбране пик ен рола, морамо добро да читамо утакмицу. Желимо да напредујемо, да играмо боље. Нисмо срећни јер смо изгубили претходну утакмицу, али Евролига је маратон. Морате бити чврсти и снажни како би играли сваку следећу. Тренутно нам је најбитније да сутра одиграмо добро – рекао је тренер црвено белих.

Стефан Лазаревић: – Веома важна евролигашка утакмица пред домаћом публиком. Изузев Фенербахчеа, у последње време немамо позитиван резултат у Евролиги. Петак је прави тренутак да се то промени. Иза нас је одлична утакмица у Новом Месту. Сматрам да су поједини саиграчи успели да подигну форму против Крке и очекујем добру утакмицу. Идемо утакмицу по утакмицу. Сада нам је најважнија наредна. Тако ћемо и после ње размишљати о следећој – рекао је Лазаревић.

Ово ће бити 19. сусрет против екипе из Истанбула, а тренутно скор је 12-6 за турску екипу. Први меч два клуба одиграла су још далеке 1981. године (29.12.1981), а реванш у Пиониру црвено-бели су добили резултатом 103:82 (22.01.1982).

Утакмица се игра од 20 часова у Београдској Арени, а већ у недељу црвено бели на истом месту дочекују и екипу Цибоне пре одласка на дупло коло у Шпанију (Валенсија – среда, и Виторију – петак).

Претходни текстПет медаља Таре Терзић на јуниорском Првенству Србије
Следећи текстБукари постигао најлепши гол у новембру